Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija v ligi ABA prvič povezala tri zmage

Košarkarje Petrola Olimpije petkov domači poraz proti Rogaški ni tako zelo potrl, saj so se zmaji v nedeljo dvignjenih glav vrnili v Halo Tivoli in srbski FMP porazili s 73:64.


(foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer)

Ljubljančani so se v srečanje podali tudi z Devinom Oliverjem, ki je proti Rogaški močno manjkal, zato so njegovi soigralci tekmo tokrat začeli bolj odločno in že po manj kot treh minutah igre vodili za 7 točk (7:0), po boljši igri Beograjčanov in njihovem dvakratnem prevzemu vodstva (13:14 in 17:18) pa prvo četrtino dobili z 19:18.

Dvobojevalci so izenačeno igro prenesli tudi v drugo (17:15) in tretjo četrtino (15:16), pred odločilno četrto četrtino pa so si prednost dveh točk z dvema prostima metoma Gregorja Hrovata priborili varovanci Gašperja Okorna (51:49).

Zadnjih deset minut igre so uspešneje začeli gostje, ki so po dveh zaporednih trojkah povedli s 55:51, potem pa v vodstvu ostali do 33. minute, ko je Olimpijo v vnovično vodstvo in znova izza črte prostih metov popeljal Hrovat (56:55).

Njegova odločnost je dala krila tudi njegovim soigralcem, ki so mu v naslednjih petih minutah pomagali narediti delni izid 9:2 za povišanje vodstva na +8 (65:57). V preostalih dveh minutah in pol so gostje zagrizli v parket, a do novega preobrata kljub temu niso prišli, gostitelji pa so po trojki Domna Lorbka slavili s 73:64.

Pri zmagovalcih je bil najkoristnejši igralec Gregor Hrovat, ki je zabeležil 15 točk, 9 skokov, 6 podaj in 4 pridobljene žoge, za Olimpijo pa so dvomestno število točk dosegli še Jordan Morgan (18), Domen Lorbek (17) in Devin Oliver (11).

Petrol Olimpija je tako prvič v letošnji sezoni lige ABA povezala tri zmage, zdaj pa mora paziti, da ne bo zašla v nove težave. Enak zmagoviti niz je namreč dosegla tudi v lanski in predlanski sezoni, potem pa vknjižila dva oziroma pet zaporednih porazov.

Liga ABA, 10. kolo:

Nedelja, 3. december:

PETROL OLIMPIJA - FMP 73:64 (19:18, 17:15, 15:16, 22:15)

Morgan 18, Lorbek 17, Hrovat 15; Čović 13, Pot 12, Radanov 10.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Čestitke igralcem za pristop in prikazano. V obrambi smo odigrali več kot solidno. Dosledno smo se držali dogovorov, predvsem na Čoviću in Ojotu. Mislim, da nam je uspelo pretrgati vez med Čovićem in ostalim delom ekipe FMP-ja. Goste je držal v igri predvsem odličen skok, ki mi nekako ne da miru. V nadaljevanju srečanja smo začeli skakati tudi v napadu in mislim, da je predvsem to prelomilo srečanje v našo korist. Precej lažje je igrati v napadu, ko igra steče tudi v napadu. V drugem polčasu nam je uspelo popraviti tudi met za tri točke. Mislim, da je žoga lepo tekla, saj je celotna ekipa odlično sodelovala. Vse to je prinesla naša dobra obramba. V kolikor je bila tekma v slovenskem prvenstvu žrtev, da smo morali nekaj žrtvovati, sem lahko zadovoljen."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik