Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Hrastničani neporaženi tudi po podaljšku

Tretja sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje se je v dosedanjem dogajanju izkazala za zelo izenačeno. Tudi v osmem tekmovalnem tednu ni bilo nič drugače.


(foto: Studio Arnola)

Tokrat smo spremljali boje med trboveljskimi Knapi in hrastniškim ŠOHT-om, hrastniškimi Barbari in zagorjanskim Mair Teamom ter laškimi Šajspoh Rangersi in zagorjanskimi Bermudskimi Čuki.

Na prvi tekmi večera so zmago slavili Knapi, derbi med Barbari in Mairovci so po drami v podaljšku dobili Barbari, na zadnjem srečanju pa so v zadnjih minutah prevladali zdesetkani Šajspoh Rangersi.

V prihodnjem tekmovalnem tednu se bodo v četrtek pomerili Oskar Trbovlje in Litus (19.00), Knapi in Mair Team (20.00) ter Barbari in Tiferji (21.00). Dvorana OŠ Trbovlje vas pričakuje!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 8. teden rednega dela:

Četrtek, 23. november:

ŠD KNAPI - ŠOHT 49:38

Knapi: Vidas 13, Dujakovič in Žlak 9, Medvešek 8, Bratec in Žagar Marko 4.

ŠOHT: Virant 14, Muhvič 7, Kos 6, Skaza 5, Bostič in Gole 2.

Prva tekma je bila vseskozi zelo izenačena. Kljub dvema pobegoma Knapov, so se Hrastničani ob polčasu uspeli vrniti in v drugi del krenili z le dvema  točkama zaostanka. V drugem polčasu so se Knapi zbrali, z ekipno igro tekmo pripeljali v mirno končnico in dosegli prvo zmago v letošnji sezoni. 


BARBARI - MAIR TEAM 61:60

Barbari: Otopal 19, Golotič 15, Berčon 7, Deželak Rok 6, Deželak Robi 5, Kumberger 5, Hasanović 4.

Mair Team: Jasenčić 24, Tomažič 14, Štibernik 9, Roglevski 7, Krznarič 4, Meško 2.

POSNETEK TEKME

Tekma je veljala za derbi kroga in tudi tokrat nas dvoboj ekip iz Hrastnika in Zagorja ni pustil ravnodušnih. Začetek tekme so bolje odprli Mairovci, si priigrali šest točk prednosti in z atraktivno igro prevzeli pobudo. V tretji četrtini so prednost še povečali. Ko se je zdelo, da je tekma že odločena, je začel hrastniški stroj počasi topiti prednost in nekaj sekund pred koncem izid tudi izenačil. Napad za zmago so imeli Mairovci, ki pa ob dobri obrambi Barbarov niso uspeli zadeti za zmago. V podaljšku so večjo željo po zmagi pokazali Barbari, odnesli tesno zmago in novi dve točki za ohranitev prvega mesta na lestvici. 


ŠAJSPOH RANGERS - BERMUDSKI ČUKI 48:43

Šajspoh Rangers: Perak 12, Siljan in Smiljić 9, Pristovnik 6, Požin B. 5, Remškar 4, Požin M. 3.

Bermudski Čuki: Drolc 14, Bajda 10, Odlazek 9, Cvitić 6, Černelč 4.

POSNETEK TEKME

Že v samem začetku tekme so Rangersi, kljub okrnjeni klopi, pokazali več želje po zmagi. Ob polčasu so vodili že za 11 točk, njihova prednost pa je po tretji četrtini znašala že 18 točk. Laščani so ob veliki prednosti rahlo zaspali, kar so Čuki izkoristili in se z dobro ekipno igro dve minuti pred koncem približali na le tri točke zaostanka. To je bil očitno dovolj glasen alarm za Šajspohe, saj so nato hitro strnili svoje vrste in zaključek tekme obrnili v svoj prid.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik