Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Bodo Slovenci znova prekosili Špance?

Moška članska reprezentanca je po zanesljivi zmagi proti Belorusiji že odpotovala v Burgos, kjer jo nocoj ob 19.30 čaka obračun z izbrano vrsto Španije.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

V drugem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo bomo spremljali ponovitev polfinala letošnjega evropskega prvenstva. Slovenci se bodo zopet postavili po robu Špancem, ki so na minulem velikem tekmovanju stare celine osvojili bronasto odličje.

Reprezentanci sta v prvem kolu kvalifikacij zmagali z identično razliko. Slovenci so pred domačimi navijači s 87:74 premagali Beloruse, Španci pa so v gosteh z 79:66 porazili Črnogorce.

V Podgorici je bil glavno orožje Španije 34-letni in 209 cm visoki center Fran Vazquez, ki je za zmago prispeval 15 točk, 4 skoke, 2 blokadi in podaji ter 1 pridobljeno žogo, najkoristnejši igralec Slovenije pa je bil 20-letni in 201 cm visoki Vlatko Čančar, ki je vknjižil 20 točk, 3 skoke in podaje ter 1 pridobljeno žogo.

Na seznamu Španije izstopajo še 36-letni branilec/krilo Joventuta Sergi Vidal, 29-letni organizator igre Unicsa Quino Colom in 28-letni branilec/krilo Gran Canarie Xavi Rabaseda.

»Čaka nas dobra tekma, saj smo videli, da špansko reprezentanco sestavljajo energični igralci, ki so dobili priložnost nositi dres državne reprezentance. In to ni majhna stvar. V zadnjih desetih letih so večino časa priložnost dobivali isti igralci, sedaj pa je ekipa popolnoma nova ter željna dokazovanja. Njihova igra je podobna naši, saj igrajo z veliko energije in želje. Upamo, da se bomo na koncu veselili zmage,« je pred novo preizkušnjo optimističen selektor slovenske reprezentance Radovan Trifunović.


Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenija brez težav do prve zmage

Share

Komentarji   

 
+1 #2 zveza 23:52 26-11-2017
Manjkal je Erjavec in Rašo na klop. Vsi zaposleni na KZS v strokovnem štabu. Selektorja vodi Prepelič.
Citat
 
 
+8 #1 Slo 22:27 26-11-2017
Z toliko prejetih tock se ne dobi tekma. Obramba kot svicarski sir.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik