Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Z nocojšnjim obračunom v Stožicah se za izbrano vrsto Slovenije začenjajo kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2019 gostila Kitajska.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Evropski prvaki bodo na pot proti svetovnemu prvenstvu stopili pred domačimi navijači. V areni Stožice bodo nocoj ob 20.30 uri gostili reprezentanco Belorusije.

Belorusi so si nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prislužili tako, da so v predkvalifikacijah zasedli drugo mesto v skupini D. V omenjeni skupini so premagali Portugalsko, preostala tri srečanja pa izgubili (dvakrat z Bolgarijo in enkrat s Portugalsko).

Slovenska in beloruska reprezentanca se bosta pomerili sploh prvič v zgodovini. Na jakostni lestvici se Belorusija trenutno nahaja na 56. mestu, Slovenija pa je po nedavnem uspehu skočila na 7. mesto.

Najnevarnejši košarkar beloruske reprezentance je soigralec Matica Rebca pri ruskem Eniseyu, 25-letni beloruski branilec Vitali Liutych. V predkvalifikacijah je v povprečju dosegal 17,8 točke.

»V Ljubljano prihaja motivirana reprezentanca Belorusije, ki se zaveda, da igra tekmo proti evropskim prvakom. Pomembno bo, da tekmo od prve minute začnemo agresivno in da nasprotniku vsilimo naš način igre. V obrambi moramo odigrati agresivno, onemogočati lahke mete, dobiti skok in hitro preiti v fazo napada. Na razpolago imamo dvanajst zdravih fantov, ki so se pripravljeni žrtvovati za dres Slovenije. Veselim se, da bomo ponovno igrali pred domačimi navijači,« je pred nocojšnjim obračunom povedal selektor Slovenije Radovan Trifunović.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik