Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

"Nimamo Gorana Dragića, a odkrito štartamo na dve zmagi"

Slovenska moška članska reprezentanca je začela s pripravami na kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo. V Ljubljani se je zbralo deset košarkarjev, danes pa bo ekipa že v polni postavi.

(foto: KZS)

V ponedeljek so na zbor v Ljubljani prišli Jaka Blažič, Žiga Dimec, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac. Gregor Hrovat se je ekipi pridružil proti večeru, preostali reprezentant Vlatko Čančar pa se bo zasedbi priključil danes.

»Imamo ekipo, kakršno imamo, in zame je to najboljša ekipa na svetu. Mislim, da nismo v tako slabem položaju. Druge reprezentance imajo precej hujše težave, saj na primer Španija, s katero se bomo merili v nedeljo v Burgosu, nima v postavi niti enega košarkarja z zadnjega evropskega prvenstva,« je uvodoma povedal selektor Slovenije Radovan Trifunović in nadaljeval:

»Vsi naši igralci imajo vidne vloge v klubih, večina jih pozna sistem dela Igorja Kokoškova in od tega ne bomo veliko odstopali. Ključno je, da v teh štirih dneh, kolikor imamo časa, porazdelimo vloge. Nimamo sicer Gorana Dragića, ki je bil vodja reprezentance na evropskem prvenstvu, imamo pa dovolj drugih kakovostnih igralcev, s katerimi lahko odkrito štartamo na dve zmagi. Poleg štirih točk si želimo ustvariti vzdušje in energijo, ki je to ekipo krasila na evropskem prvenstvu.«

Njegove besede je potrdil tudi Jaka Blažič, ki po osvojitvi naslova evropskega prvaka v Španiji igra bistveno bolje kot prejšnjo sezono.

»Res je, da smo v okrnjeni postavi, vendar večina, ki nas je tukaj, je seznanjena s sistemom igre in delom strokovnega štaba, tako da smo v tem pogledu v prednosti pred ostalimi. Mislim, da ne bomo imeli težav z vključevanjem v način igre in da bomo naredili to, za kar smo bili poklicani.«

Kapetanski trak bo ob odsotnosti Gorana Dragića nosil Gašper Vidmar, ki je po evropskem prvenstvu sicer prav tako napovedal reprezentančno upokojitev, a se je nato po pogovoru s selektorjem hitro premislil.

»V bistvu me ni bilo treba veliko prepričevati. Lepo je spet videti vse te fante, s katerimi smo bili dva meseca odlična klapa. Vedno sem z veseljem in ponosom igral za Slovenijo in tudi zdaj bom skušal po najboljših močeh pomagati, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo,« je dejal novi kapetan Gašper Vidmar.

Izbrana vrsta Slovenije bo s kvalifikacijskimi tekmami za svetovno prvenstvo leta 2019 začela v petek, ko se bo ob 20.30 uri v Stožicah pomerila z reprezentanco Belorusije, nadaljevala pa jih bo 26. novembra, ko bo gostovala v španskem Burgosu, kjer se bo ob 19.30 uri zoperstavila izbrani vrsti Španije.

Sorodni prispevki:

Slovenija v kvalifikacije še brez Dragića, Murića in Macure

Trifunović vpoklical 14 košarkarjev, med katerimi pa ni niti Dragića niti Dončića

Share

Dodaj komentar

Iskalnik