Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Prvi podaljšek v sezoni dobili Vodičani

Za rekreativno košarkarko ligo K40 je prvih pet krogov. Grenkobe poraza ne pozna le še ekipa Cerknice, sladkost zmage pa je tuja samo še Kingsom iz Ljubljane in šenčurski Kavarni Zlato Polje.

(foto: Andras Oravecz)

V petem kolu so se pomerili Ihan in Cerknica, Kings Ljubljana in Sotočje, Adecco Kranj in Kavarna Zlato Polje ter Klub radovljiških študentov in Komenda Bobcats, nov par točk pa so si pripisali Cerknica, Sotočje, Adecco Kranj in Klub radovljiških študentov.

Najbolj suvereno zmago so dosegli košarkarji Adecca, ki so po odličnem prvem polčasu (49:31) na koncu zmagali za 16 točk (80:64), najbolj tesno pa je bilo v Ljubljani, kjer so Kingsi gostujoče Sotočje s 76:74 premagali šele po podaljšku (3:5).

V šestem krogu se bodo srečali Ihan in Ilirija (21.11. ob 20.30), Kings Ljubljana in Cerknica (22.11. ob 20.30), Adecco Kranj in Komenda (22.11. ob 21.00) ter Klub radovljiških študentov in Kranjska Gora (23.11. ob 18.30). Razburljivih tekem se lahko udeležite tudi vi!

Liga K40:

5. krog, Vzhod:

Torek, 14. november:

IHAN - CERKNICA 58:66 (2:14, 17:21, 17:22, 22:9)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Blaž Korošec, Cerknica:

"Zanimivo srečanje, kjer smo se v štartu kar nekaj časa borili za prvi koš. Svoj napadalni ritem smo kmalu našli, z njim pa se je vzporedno povečevala tudi naša prednost. Razlika se je sicer zaradi eksperimentiranja v rotaciji igralcev proti koncu tekme zmanjšala, vendar smo jo uspeli zadržati in tako osvojili novo zmago. Ekipi Ihan čestitam, ker se je borila do konca in nas spametovala, da se tekma konča šele s zadnjim piskom sodnika."


Sreda, 15. november:

KINGS LJUBLJANA - SOTOČJE 74:76 (27:22, 10:14, 21:12, 13:23, 3:5)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Matevž Mlakar, Kings Ljubljana:

"V tekmo smo šli optimistično in z veliko željo po zmagi. To so fantje kazali skozi celo tekmo in do zadnje četrtine imeli tekmo pod nadzorom. Žal je bilo v zadnji četrtini preveč napak in živčnosti, kar nas je na koncu stalo zmage. Čestitke fantom za dobro igro in igralcem Sotočja za zmago."


5. krog, Zahod:

Četrtek, 16. november:

KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV - KOMENDA BOBCATS 64:61 (9:11, 12:16, 23:18, 20:16)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Matevž Polajner, Klub radovljiških študentov:

"Tekmo proti Komendi smo kljub manjšim izbruhom živčnosti in izenačenosti brez večjih nemirov pripeljali do tesne zmage. Sodnika nista bila v ospredju, kar je na takih tekmah še posebej pohvalno. Le želimo si lahko, da bi vse tekme potekale v takem vzdušju. Za konec še čestitamo ekipi Komende za borbeno predstavo."

Jan Šoper, Komenda:

"Za poraz smo krivi sami, vendar bi gostitelj lahko poskrbel vsaj za osnovno organizacijo ter za začetek priskrbel dovolj žog za ogrevanje. Slabi smo bili pri izvajanju prostih metov, nekaj slabih odločitev v napadu in rezultat je tu. Čestitam nasprotniku za zmago."


ADECCO KRANJ - KAVARNA ZLATO POLJE 80:64 (27:18, 22:13, 12:21, 19:12)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Ambrož Belehar, Adecco Kranj:

"Kar se tiče razpleta same tekme, sem od svojih fantov pričakoval, da bodo dominirali na igrišču. V prvi četrtini smo odigrali po svojem ritmu, a dobili preveč lahkih košev. Drugo in tretjo četrtino smo odigrali kot da bi bili v krču. Nasprotna ekipa nam je vsilila hiter tempo igre in tega nekaj časa nismo bili zmožni reševati. Tekmo smo v svoj prid obrnili šele v zadnji četrtini. Čestitke fantom za zmago in pa ekipi Kavarne Zlato Polje za všečno in borbeno igro."

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Pohvaliti moram svoje fante za pristop in igro v drugem polčasu. Naredili smo velik korak naprej, saj smo lahko parirali izkušeni ekipi Adecco Kranj, lanskoletnemu zmagovalcu. Na žalost smo v prvem polčasu spet začeli premedlo in pustili nasprotniku, da je naredil preveliko razliko. V drugem polčasu pa smo zaigrali svojo igro. Zahvala gre ekipi Adecco Kranj za pošteno in lepo športno tekmo!"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik