Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Prvaki zdržali pritisk, podprvaki popustili

V 7. tekmovalnem tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje smo zaradi sprememb na razporedu v Trbovljah spremljali le dve tekmi, ki pa nista razočarali.


(foto: Studio Arnola)

Zbrani gledalci v Osnovni šoli Trbovlje so uživali v zagorjansko-laškemu obračunu med Mair Teamom in Šajspoh Rangersi ter v pravem trboveljskem derbiju med Knapi in Oskarji.

Zmago sta slavili ekipi Šajspoh Rangers in Oskar Trbovlje. Laščani so aktualne podprvake Zagorjane premagali s 54:41, branilci naslova Trboveljčani pa so bili od someščanov boljši z 48:40.

V naslednjem tekmovalnem tednu bomo spet spremljali tri dvoboje, na katerih bodo znova aktivni Knapi, Mairovci in Rangersi. Prvi se bodo ob 19. uri pomerili s ŠOHT-om, druge ob 20. uri čaka obračun z Barbari, tretji pa se bodo ob 21. uri zoperstavili Bermudskim Čukom. Vljudno vabljeni na tribune!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 7. teden rednega dela:

Četrtek, 16. november:

MAIR TEAM - ŠAJSPOH RANGERS 41:54

Mair Team: Jasenčič 18, Tomažič 8, Štibernik 7, Roglevski 4, Krznarič in Bergant 2.

Šajspoh Rangers: Fantinato 19, Korošeč 10, Požin M. in Smiljič 8, Požin B. 6, Pristovnik 2, Remškar 1.

Na prvi tekmi sta se pomerili ena od najboljših napadalnih ekip in ena od najboljših obrambnih ekip lige. Mairovci so poskušali igrati svojo značilno hitro igro, vendar so na drugi strani Šajspohi odlično umirjali žogo in tako ob polčasu vodili z 19:15. S takšno igro so nadaljevali tudi v tretji in četrti četrtini, s tem pa povečali prednost na +10 in na koncu zmagali za 13 točk. Pri Mairovcih je bil najbolj razpoložen Jasenčić z 18 točkami, pri Šajspohih pa ostrostrelec Fantinato z 19 točkami (5 trojk).


ŠD KNAPI - OSKAR TRBOVLJE 40:48

Knapi: Medvešek 27, Žlak 5, Žagar 4, Vidas 3, Rota 1.

Oskar Trbovlje: Božjak 16, Grešak 9, Perko 7, Cestnik 6, Guzej 5, Radak 3, Hribšek 2.

POSNETEK TEKME

Druga tekma večera je bila izenačena celoten prvi polčas. Po prvih desetih minutah so Knapi povedli za 2 točki, na glavni odmor pa so nato zadovoljnejši odšli Oskarji, ki so v drugi polčas odnesli prav tako 2 točki prednosti. Tudi prva polovica tretje četrtine je bila povsem izenačena, nato pa so Oskarji končno našli pravo peterko in naredili preobrat in prednost 10 točk. Na drugi strani se je poznala utrujenost Knapov. Pobudo v napadu je prevzel razpoloženi Medvešek, ki je na tekmi dosegel 27 točk. Zadnjo četrtino so sicer dobili Knapi, vendar je bila razlika iz tretje četrtine prevelika, da bi jo lahko nadoknadili. Na koncu je Oskar slavil z razliko 8 točk.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik