Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Po današnjem dnevu bo neporažena le še ena ekipa

Po reprezentančnem premoru se bo danes nadaljevalo tudi žensko državno prvenstvo. Vse tekme 6. kroga se bodo odigrale tekom današnjega dne, kot prve pa bodo na igrišče stopile košarkarice Konjic in Aksona Ilirije.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Za njimi se bodo pomerile še igralke Ježice in Domžal, Triglava in Cinkarne Celje ter Maribora in Grosuplja.

Derbi kroga nedvomno predstavlja obračun med Kranjčankami in Celjankami, saj so oboje še neporažene.

Državne podprvakinje in prvakinje se v letošnji sezoni še niso pomerile med seboj, v prejšnji sezoni pa so se srečale kar sedemkrat. Šestkrat so zmago slavile Celjanke, le enkrat pa Kranjčanke.

1. SKL za ženske, 6. kolo:

Sobota, 18. november:

KONJICE - AKSON ILIRIJA (16.30)

Stojan Fink, trener Konjic:

"Ilirija igra iz tekme v tekmo boljše, tako da nas čaka težka tekma."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:

"Ekipa Konjic je v to sezono zelo dobro startala in je favorit tekme. Na naši ekipi je, da se potrudi, odigra dobro tekmo in na koncu morda preseneti."


JEŽICA - DOMŽALE (17.00)

Mladen Rajić, trener Ježice:

"V soboto gostimo mlado ekipo Domžal, ki ima v svojih vrstah nekaj zelo neugodnih igralk. Ekipa, ki jo vodi odličen in izkušen trener, zna kaznovati vsako napako nasprotnika. V zadnjih dveh tednih smo delali dobro, zato si moja dekleta zaslužijo pohvale. Upam, da nam bo takšno delo v soboto prineslo zmago."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Našim zdravstvenim težavam ni videti konca in temu primerna je tudi priprava na tekmo. Ježica je absolutni favorit na tem srečanju."


TRIGLAV - CINKARNA CELJE (17.30)

Ernest Novak, trener Triglava:

"Na tekmo s Celjem se pripravljamo enako kot na vsako drugo tekmo. Glede na to, da igramo proti državnim prvakinjam, verjamem, da nam motivacije na manjka. Kot vsakič bom tudi tokrat od deklet zahteval, da prikažejo pravi pristop, samozavest ter najpomembnejše, da so ekipa."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:

"V Kranju bo na sporedu dvoboj dveh najboljših ekip v tej sezoni. Ne glede na to, da je tekma takoj po reprezentančnem premoru, sem prepričan, da bomo dobro pripravljeni na srečanje. Pričakujem lepo prvenstveno tekmo."


MARIBOR - GROSUPLJE (20.00)

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Z veseljem pričakujemo nadaljevanje sezone po reprezentančnem premoru. Ob tej priložnosti bi rad čestital reprezentanci za dobre predstave v kvalifikacijah. Spoštujemo nasprotnika, vendar si želimo prve zmage na domačem terenu."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:

"Po reprezentančnem premoru odhajamo na težko gostovanje v Maribor. Vemo, da največja nevarnost Štajerk prihaja s strani njihove krilne igralke. Na tekmo se bomo poskušali pripraviti kar se da dobro in jo odigrati po najboljših močeh."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik