Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

V naslednji krog pokala še Celjani

S sinočnjo tekmo med Celjem in kamniškim Calcitom se je končal 3. krog pokala Spar, po katerem v igri za naslov prvaka ostaja le še 20 moštev.

 

(foto: KK Celje/Andraž Purg)

Celjani so imeli pred povratno tekmo v Celju 10 točk naskoka, saj so na prvi tekmi v Kamniku še s pomočjo že nekdanjega člana Igorja Spešića zmagali z 89:79.

Morda so tudi zato domače srečanje začeli bolj ležerno, kar pa so Kamničani izkoristili in prvo četrtino dobili z razliko 9 točk (23:32). V naslednjih dvajsetih minutah so gostitelji zaigrali bolj zbrano, a jim pred četrto četrtino kljub temu ni uspelo preiti v vodstvo (68:72).

Zmago in napredovanje v četrti krog pokala Spar so si tako zagotovili šele v zadnjih desetih minutah, ko so gostom dopustili doseči le 12 točk, sami pa jih dodali še 28 in slavili zmago s 96:84.

V naslednjem kolu se bo Celje pomerilo s Hopsi, preostale pare pa sestavljajo AKK Branik in Zlatorog, Tolmin in ECE Triglav, Plama-pur in LTH Castings, Nazarje in Šentjur, Parklji in Terme Olimia Podčetrtek, Ilirija in Helios Suns ter Brinox Medvode in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Petrol Olimpija, Rogaška, Krka in Sixt Primorska imajo že zagotovljeno mesto v četrtfinalu pokalnega prvenstva.

Pokal Spar, 3. krog:

Četrtek, 16. november:

CELJE - CALCIT 96:84 (23:32, 22:18, 23:22, 28:12)

Koštomaj 35, Tomažič 16, Zolotić 15; Balažic 26, Ulčar P. 21, Ulčar T. in Rems 9.


Sorodni prispevki:

V aktualnem krogu pokala že kar 10 preseženih stotic

Share

Dodaj komentar

Iskalnik