Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke nad ranjene Finke

Ženska članska reprezentanca bo nocoj nadaljevala s kvalifikacijskimi tekmami za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019. Po gostujoči zmagi nad Romunijo se bo danes v Celju ob 20.15 uri pomerila z izbrano vrsto Finske.

(foto: Alina Cojocaru)

Slovenke in Finke so v prvem krogu kvalifikacij vknjižile različna izkupička. Varovanke Damirja Grgića so v gosteh dosegle zmago nad Romunijo (59:80), Finke pa so doma utrpele visok poraz proti evropskim podprvakinjam iz Francije (44:103).

V vrstah Slovenije je bila najkoristnejša igralka in najboljša strelka Eva Lisec, ki je zabeležila 26 točk, 5 skokov in 3 pridobljene žoge, v taboru Finske pa sta si naziv najbolj učinkovite igralke razdelili Awak Kuier in Roosa Lehtoranta.

Prva, ki šteje komaj 16 let in igra na položaju krilnega centra, je zbrala 6 skokov, 5 točk in 1 blokado, druga, ki pri 20 letih nastopa na položaju branilke, pa je vknjižila 7 točk, 3 skoke in 1 podajo.

Slovenija in Finska se bosta srečali že devetič, doslej pa so bile bolj uspešne naše košarkarice, ki so slavile kar petkrat. Nocojšnje dvobojevalke so se zadnjič pomerile pred tremi leti na dveh pripravljalnih tekmah v Podčetrtku, obe tekmi pa so dobile gostiteljice (71:67 in 87:82).

»Zavedamo se pomembnosti tekme. Ne glede na visok poraz Finske proti Franciji, bomo naredili vse, da se kvalitetno pripravimo na nasprotnika. Poskušali bomo doseči še drugo zmago v tem kvalifikacijskem ciklu in se približati uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Rad bi povabil vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu,« je pred obračunom povedal slovenski selektor Damir Grgić.


Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenke pot do EP 2019 začele z visoko zmago

Share

Dodaj komentar

Iskalnik