Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ilirija prvič poražena

Po koncu jesenskih počitnic se je tekmovanje nadaljevalo tudi v rekreativni košarkarski ligi K40, v kateri je med sedmim in desetim novembrom potekal četrti krog rednega dela.

(foto: Andras Oravecz)

Četrto kolo so odprli igralci Sotočja in Ihana, po zmagi Ihana z 88:48 pa so bili uspešni še Cerknica, Klub radovljiških študentov in Komenda Bobcats, ki so premagali Ilirijo (92:52), Kavarno Zlato Polje (50:91) in Kranjsko Goro (74:72).

V ligi K40 je tako brez poraza le še Cerknica (3-0), na lestvici najboljših strelcev lige pa prvo mesto zaseda igralec Sotočja Rok Stanič, ki na tekmo dosega povprečno 24 točk.

V petem krogu se bodo pomerili Ihan in Cerknica (14.11. ob 21.15), Kings Ljubljana in Sotočje (15.11. ob 20.30), Adecco Kranj in Kavarna Zlato Polje (15.11. ob 21.00) ter Klub radovljiških študentov in Komenda Bobcats (16.11. ob 18.30).

Liga K40:

4. krog, Vzhod:

Torek, 7. november:

KK SOTOČJE - IHAN 48:88 (17:20, 5:24, 12:20, 14:24)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Robert Kneževič, Sotočje:

"Čestitke Ihanu za zmago. Prvo četrtino smo začeli dobro, kot vsako tekmo. Še se čuti trema, ko igramo in to nas precej zavira. To se bo popravilo, ko bo ekipa dosegla določeno kilometrino. Delamo na tem, da bomo lahko konkurirali z večjim odporom. Pohvale sodnikom za korektno sojenje. Veselimo se naslednje tekme proti ljubljanskim Kraljem."

Aljaž Belingar, Ihan:

"Prvo četrtino smo začeli nekoliko nezbrano v obrambi in nasprotniku dovolili, da je dosegel 17 točk. V drugi četrtini smo odigrali veliko bolje in si hitro priigrali večjo prednost. V tem ritmu smo nadaljevali do konca tekme in slavili novo zmago. Čestitam nasprotniku za borbeno in fer igro."


Sreda, 8. november:

CERKNICA - ILIRIJA 92:52 (30:11, 31:7, 16:24, 15:9)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Blaž Korošec, Cerknica:

"Čestitam nasprotnikom za borbeno igro! Vidi se, da razvijajo mlad igralski kader, ki se jim bo obrestoval na dolgi rok. Pohvale, ker tudi ob večji razliki niso obupali in so nam z borbo in agresivnostjo do zadnje minute omogočili dobro tekmo. Sami smo srečanje odigrali po načrtih in zopet zarotirali veliko različnih peterk, pohvaliti pa moram vse igralce, saj so danes pokazali všečno igro."

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Iskrene čestitke in zahvala Cerknici za učne ure, ki smo jih doživeli kot težko šolo. Mladi igralci morajo doumeti, da je pot do kakovostne košarke več kot le želja. Če smo to spoznali, smo danes zmagali."


4. krog, Zahod:

Sreda, 8. november:

KAVARNA ZLATO POLJE - KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV 50:91 (8:23, 12:14, 15:25, 15:29)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"V tekmo smo vstopili preveč medlo, z malo želje v obrambi. Nasprotnik je to s pridom izkoristil in z močnimi prodori naredili začetno razliko, ki so jo držali do konca. Čestitke ekipi KRŠ za zasluženo zmago."

Janin Žnidar, Klub radovljiških študentov:

"V tekmo smo šli zbrano in hitro povedli. V drugi četrtini je naša igra padla, a tega naši nasprotniki niso znali izkoristiti. Po premoru smo znova odlično zaigrali in varno pripeljali tekmo do konca. Za zelo prijetno in fer tekmo se zahvaljujemo sodnikom in nasprotni ekipi."


Petek, 10. november:

KOMENDA - KRANJSKA GORA 74:72 (17:17, 17:24, 24:20, 16:11)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Jan Šoper, Komenda:

"Super tekma v prekrasnem vzdušju. Celo tekmo smo bili v zaostanku ter igrali v krču, na koncu se nam je obrestovala potrpežljiva in agresivna igra v obrambi. Čestitam tudi nasprotniku za borbeno igro."

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"Tekma dveh izenačenih ekip. Rezultatsko smo kontrolirali tekmo. V zadnjih minutah padec zbranosti, napake, ki so jih domačini z pridom izkoristili in zmagali. Čestitke domači ekipi za zmago in športno tekmo, mojim fantom pa za borbenost."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik