Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke začenjajo s kvalifikacijami za EP 2019

Ženska članska reprezentanca je včeraj prispela v Romunijo, kjer jo danes čaka prva tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019. Srečanje se bo začelo ob 17. uri, ogledali pa si ga boste lahko tudi v spletnem prenosu.

(foto: KZS)

Slovenske košarkarice so si v preteklem kvalifikacijskem obdobju priborile krstni nastop na evropskem prvenstvu in veliko tekmovanje končale na predpredzadnjem, 14. mestu, zdaj pa se želijo uvrstiti še na svoje drugo zaporedno prvenstvo stare celine.

Na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 potekalo v Srbiji in Latviji, se bodo skušale prebiti v kvalifikacijski skupini E, v kateri se bodo sprva pomerile z Romunkami, potem pa jih čakajo še obračuni s Finkami in Francozinjami.

Izbrana vrsta Romunije ima bogato košarkarsko tradicijo, saj je v preteklosti nastopila kar na 24 evropskih ter enem svetovnem prvenstvu. Evropsko prvenstvo je trikrat zaključila tik pod zmagovalnim odrom (1962, 1964 in 1966), na svojem zadnjem tekmovanju stare celine, leta 2015 na Madžarskem in v Romuniji, pa je osvojila predzadnje, 19. mesto.

Slovenska in romunska reprezentanca sta se doslej pomerili zgolj enkrat, in sicer na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 1995, ko so bile s 15 točkami razlike boljše Romunke.

Glavno orožje romunske reprezentance, ob odsotnosti 28-letne krilne igralke Claudie Pop, predstavljajo 33-letna branilka Annemarie Godri-Parau, 30-letna krilna igralka Gabriela Marginean in naturalizirana 30-letna krilna igralka Ashley Walker.

»Nahajamo se v dobrem stanju. Menim, da je pred nami zelo zahtevna tekma proti ekipi Romunije, ki se prav tako poteguje za prvi dve mesti v skupini. Njihova želja je, da nam vzamejo drugo mesto, glede na to, da z nami v skupini igra tudi reprezentanca Francije. Ekipa Romunije je za razliko od naše zelo izkušena. Vsekakor pa se zavedamo naših kvalitet in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se kakovostno pripravimo na nasprotnika, odigramo s pravo energijo in se poskušamo v Slovenijo vrniti z zmago,« je pred današnjo prvo preizkušnjo povedal selektor ženske reprezentance Damir Grgić.

Sorodni prispevki:

"Pred nami so pomembni dnevi"

Share

Komentarji   

 
+5 #1 SLO 15:50 11-11-2017
Srecno Slovenke!!!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik