Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Vodilni ekipi lige Nova KBM v boj za četrto zmago

S tekmo med Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in Petrolom Olimpijo se bo nocoj v Šenčurju začelo šesto kolo moškega državnega prvenstva.

 

(foto: KZS)

Tako Šenčurjani, kot tudi Ljubljančani so na prejšnjih štirih tekmah zbrali tri zmage in en poraz, zaradi boljše razlike v koših pa (naj)višje mesto zasedajo nocojšnji gostje.

Tokratni dvobojevalci se v letošnji sezoni še niso pomerili, v zadnjem krogu lige Nova KBM pa je Šenčur s 70:64 ugnal Šentjur, Olimpija pa je prav tako doma z 88:77 premagala Sixt Primorsko.

Obe moštvi sta bili v tem tednu dejavni tudi v mednarodnih tekmovanjih. Varovanci Radeta Mijanovića so v pokalu Sixt Alpe Adria s 75:58 odpravili avstrijske Klosterneuburg Dukse, izbranci Gašperja Okorna pa so v Ligi prvakov prav tako doma s 66:76 izgubili proti italijanskemu Umani Reyerju.

Najkoristnejši igralec Šenčurja, pri katerem igra tudi nekdanji kapetan Ljubljančanov Dino Murić, je 37-letni center Smiljan Pavić, ki na tekmo dosega povprečno 14,8 točke, 9,8 skoka, 2,3 podaje in 1 blokado, najbolj učinkovit igralec Olimpije pa je 25-letni ameriški krilni center Devin Oliver, ki na srečanje beleži povprečno 14,8 točke, 6,8 skoka, 3 podaje in 2,8 pridobljene žoge.

Ostala štiri srečanja šestega kroga se bodo odigrala jutri. Šentjur bo gostil Krko, Ilirija bo gostovala pri Hopsih, Zlatorog bo gostil Helios Sunse, Rogaška pa bo gostovala pri Sixt Primorski.

Liga Nova KBM, 6. kolo:

Petek, 10. november:

ŠENČUR GGD - PETROL OLIMPIJA (20.00)

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Na današnji tekmi je moštvo Petrola Olimpije favorit, saj ima širši nabor igralcev. Pri nas so se pojavile določene težave s poškodbami. Poskušali bomo odigrati dobro tekmo."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Šenčur je ena izmed najlepših pozitivnih presenečenj na začetku lige Nova KBM. Njihova ekipa je izredno izkušena. Pričakujemo motiviranega nasprotnika, sami pa se moramo dvigniti po predstavah proti Cedeviti in Venezii. Srečanje moramo odigrati veliko bolj ekipno in zbrano kot smo igrali na preteklih tekmah."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik