Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V Evropskem pokalu najuspešnejši Vujačić, najkoristnejši pa Prepelič

Po prvi polovici rednega dela pokala EuroCup smo preverili uspešnost in učinkovitost vseh petih slovenskih predstavnikov.

 

(foto: Fiat Torino; Levallois/Karen Mandau)

V letošnji sezoni Evropskega pokala lahko Slovenci stiskamo pesti za trenerja Jureta Zdovca (Cedevita) in igralce Jako Blažiča (MoraBanc Andorra), Alena Omića (Hapoel Bank Yahav Jeruzalem), Klemna Prepeliča (Levallois Metropolitans) in Aleksandra Vujačića (Fiat Torino).

Zdovc, Blažič, Prepelič in Vujačić si delijo skupino A, v kateri nastopata še turška Darušafaka in ruski Unics, Omić pa tekmuje v skupini B, kjer se bori z nemškim Bayernom, črnogorsko Budućnostjo, litovskim Lietkabelisom, italijansko Reggio Emilio in turškim Galatasarayjem.

Po skupno 60 odigranih tekmah v Evropskem pokalu so trenutno najuspešnejši Darušafaka, Bayern in ruska Lokomotiva Kuban, ki so po petih tekmah še brez poraza, med slovenskimi predstavniki pa je v najboljšem položaju Vujačić, ki je s Torinom zaenkrat vknjižil tri zmage in dva poraza.

Sledi mu Zdovc (dve zmagi in trije porazi), eno zmago in štiri poraze pa so doslej zbrali Blažič, Prepelič in Omić. Klemen je prvo zmago dosegel prav v izteklem petem krogu, ko je v Parizu z Levalloisom v sredo gostil in z 91:81 premagal ravno Zdovca in njegovo Cedevito.

Prepelič je sicer tudi najkoristnejši slovenski košarkar v EuroCupu. V povprečno 29 minutah na tekmo beleži 18,8 točke ter 1,8 skoka in podaje.

Na drugem mestu je Blažič, ki v povprečno 18 minutah dosega 11,2 točki, 5 skokov, 1,6 podaje in 1,2 pridobljene žoge, tretji je Omić, ki v povprečno 20 minutah beleži 11,2 točki in 4,2 skoka, četrti pa Vujačić, ki v povprečno 28 minutah dosega 11,6 točke, 2,8 skoka ter 1,2 podaji in pridobljeni žogi.

Po vseh desetih odigranih krogih rednega dela bodo v drugi del tekmovanja iz vsake od štirih skupin napredovale najboljše štiri ekipe.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik