Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Krka poražena ob zvoku sirene

V drugi ligi ABA se je včeraj nadaljeval peti krog rednega dela, na edini tekmi dneva pa sta se v Novem mestu pomerila Krka in Dynamic iz Beograda.

 

(foto: YouTube.com)

Srečanje je bilo izenačeno in napeto vse do zadnjih treh sekund, ko je Miloš Milisavljević pretekel celotno igrišče in mimo kar štirih igralcev Krke zadel za zmago Dynamica (75:76).

Sodniki Sasko Terzievski, Saša Babić in Ivan Lakićević so koš priznali, čeprav se pri ogledu počasnega posnetka jasno vidi, da je imel Milisavljević ob zadnjem zvoku sirene žogo še v rokah, kar z drugimi besedami pomeni, da koš po pravilih ne bi smel biti veljaven.

A po toči zvoniti je prepozno, Novomeščani pa bi se, bolj kot s krivico, morali ubadati s tem, kako je lahko en sam igralec v borih treh sekundah prišel iz ene strani igrišča na drugo, prelisičil njihovo celotno peterko in lahkotno položil žogo skozi obroč.

Gostitelji so sicer prikazali bolj učinkovito predstavo, bili boljši pri metu za dve točki (18/33 oz. 54,5 % proti 15/35 oz. 42,9 %), skoku (34:25) in podajah (19:17), a hkrati precej slabši pri izgubljenih žogah (13:7).

Krki sta največ težav povzročala krilo Nemanja Krstić in prej omenjeni branilec Miloš Milisavljević, ki sta skupaj zbrala 40 točk, 10 skokov, 3 podaje in 1 pridobljeno žogo, najkoristnejši varovanec Simona Petrova pa je bil krilni center Dino Cinac, ki je dosegel 20 točk, 6 skokov in 2 podaji. Aleksandar Ćapin je k zmagi gostov prispeval 5 točk in 2 podaji.

Danes obračun petega kola čaka še Rogaško in Sixt Primorsko. Prva bo ob 17. uri gostovala pri makedonskem AV Ohridu, ki ga je nedavno okrepil nekdanji center Tajfuna Emir Zimić, druga pa bo ob 20. uri gostovala pri hrvaškem Splitu.

2. liga ABA, 5. kolo:

Torek, 7. november:

KRKA - DYNAMIC VIP PAY 75:76 (26:21, 12:23, 20:17, 17:15)

Cinac 20, Dimec 17, Kovačevič 16; Milisavljević in Krstić 20, Đurasović 10, Varda 9.

STATISTIKA

Simon Petrov, trener Krke:  

"Na tekmah, kjer odloča ena žoga, se sreča lahko obrne na eno ali drugo stran. Mi smo se borili, dali vse od sebe. Prikazali smo dobro igro, a je bil tudy Dynamic odličen. Če bi bili še bolj odločni v obrambi, izkoristili mali prekršek, bi imeli še več možnosti za zmago. Ne preostane nam drugega, kot da gremo naprej in gradimo na igri, ki smo jo prikazali danes."


Sorodni prispevki:

V Novo mesto se vrača Aleksandar Ćapin

Share

Dodaj komentar

Iskalnik