Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V Novo mesto se vrača Aleksandar Ćapin

V drugi ligi ABA se bo danes nadaljeval peti krog rednega dela, na edini tekmi dneva pa bosta ob 18. uri nastopila novomeška Krka in gostujoči Dynamic iz Beograda.

(foto: Dynamic Vip Pay)

Na obračunu v Novem mestu si bodo gostitelji skušali zaceliti rane po neuspešnem gostovanju pri Iliriji (79:70), gostje pa želijo nadaljevati zmagovalni niz, saj so med preteklim vikendom s 97:71 premagali gostujoči Dunav.

V drugi ligi ABA zaenkrat bolje kaže Krki, ki je doslej vknjižila tri zmage in en poraz, Dynamic pa ima trenutno polovičen izkupiček - dve zmagi in dva poraza). Novomeščani so še posebej uspešni na domačem parketu, kjer še ne poznajo poraza.

Najkoristnejši igralec Krke je krilo Marko Jošilo, ki dosega povprečno 15,5 točke, 11,6 skoka in 4,3 podaje na tekmo, najbolj učinkovit igralec Dynamica pa je krilo Nemanja Krstić, ki beleži povprečno 15,8 točke, 5,1 skoka in 3 podaje na srečanje.

V vrstah Dynamica je moč najti tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta in bivšega organizatorja Krke Aleksandra Ćapina, ki je dres sedemkratnih državnih prvakov nosil med leti 2000 in 2003. Ćapin v dresu Dynamica dosega povprečno 10 točk, 4 podaje, 3 skoke in 1 pridobljeno žogo na tekmo.

»Po slabi predstavi proti Iliriji se proti Beograjčanom moramo dvigniti v igri. Ne bo težko, saj nam preostane samo, da gremo 100-odstotno v tekmo, angažirano in zbrano ter upamo na najboljše,« je pred nocojšnjim dvobojem povedal trener Krke Simon Petrov.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik