Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Pred nami so pomembni dnevi"

Včeraj se je v Laškem zbrala ženska članska reprezentanca, ki se bo do sredine tekočega meseca pomerila na prvih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Košarkarice se bodo v četrtek odpravile v Romunijo, kjer jih v soboto čaka obračun proti domači reprezentanci.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Selektor Damir Grgić je s svojimi varovankami že včeraj zvečer opravil prvi trening. Počutje in vzdušje v reprezentanci je dobro, košarkarice pa so zdrave in pripravljena na prvi izziv.

Reprezentanci so se na novo pridružile Zala Friškovec, Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj, kapetanski trak pa je po reprezentančni upokojitvi Maje Erkić prevzela Nika Barič.

Izbrana vrsta Slovenije si bo nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 skušala izboriti v kvalifikacijski skupini E, v kateri se bo sprva pomerila proti Romuniji (11. novembra v Oradei in 14. februarja 2018 v Sloveniji) in Finski (15. novembra v Celju in 17. novembra 2018 na Finskem), potem pa še proti Franciji (10. februarja 2018 v Sloveniji in 21. novembra 2018 v Franciji).

V kvalifikacije je vstopilo 32 reprezentanc, na evropsko prvenstvo pa se jih bo uvrstilo le 14 (zmagovalke vseh osmih skupin in šest najboljših drugouvrščenih ekip). Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Srbija in Latvija.

»Tako strokovni štab kot igralke smo že komaj čakali, da se ponovno zberemo in začnemo s pripravami. Pred nami je novo kvalifikacijsko obdobje in novi izzivi. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, veseli nas tudi dejstvo, da so dekleta zdrava in v dobri formi. Pomembno je, da ostanemo skromni in ohranjamo miselnost, ki nas je krasila v prejšnjih kvalifikacijah in na evropskem prvenstvu. Pred nami so pomembni dnevi, ko se bomo skušali čim bolje pripraviti na prvo tekmo proti reprezentanci Romunije,« je ob začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo povedal selektor ženske reprezentance Damir Grgić.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik