Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Nocoj sledi obračun lanskoletnih polfinalistov

Po dnevu premora se bo danes nadaljevalo peto kolo moškega državnega prvenstva. Na prvih dveh tekmah tekmovalnega dne bodo v Šenčurju in Rogaški Slatini nastopili Šenčur Gorenjska gradbena družba in Šentjur ter Rogaška in Zlatorog, nato pa se bodo pomerili še Helios Sunsi in Hopsi ter Ilirija in Krka.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Liga Nova KBM, 5. kolo:

Sobota, 4. november:

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA - ŠENTJUR (19.00)

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: 

"Šentjur je moštvo, ki goji napadalni slog igre ter igra z dodatno emocijo. Glede na to, nas čaka zelo zanimivo srečanje."

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:

"Čaka nas težka tekma proti zelo dobri, izkušeni in agresivni ekipi, ki je v odlični formi in igra na domačem terenu. Na nas je, da se dobro pripravimo in predvsem borimo. Le na takšen način lahko računamo na morebitno zmago."


ROGAŠKA - ZLATOROG (19.00) 

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"V pretekli sezoni smo z Zlatorogom odigrali devet medsebojnih dvobojev. Tekme so bile izenačene, ne glede na to, kje so se igrale. Mislim, da se bo ta tradicija nadaljevala. Čeprav sta obe ekipi zelo spremenjeni, pričakujem borbeno, izenačeno, napeto tekmo, a verjamem da smo s pomočjo publike sposobni prekiniti niz porazov."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

"Na Rogaško se pripravljamo kot na vse ostale tekme. Če se želimo domov vrniti z dvema točkama, bomo morali ponoviti igro s tekme proti Olimpiji. V kolikor se bomo držali vseh navodil in igrali kot znamo, lahko presenetimo tudi Rogaško."


HELIOS SUNS - HOPSI POLZELA (19.00)

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Pogledali smo par njihovih tekem, smo pa z njimi igrali tudi pripravljalno tekmo pred začetkom sezone. Gre za neugodno ekipo, z nekaj izkušenimi posamezniki, ki igrajo hitro in agresivno, imajo pa dobro razvito sodelovanje nizkih in visokih košarkarjev. Ti so nam še posebej neugodni, saj so zelo okretni, a vseeno verjamem, da lahko pred domačimi navijači pridemo do prve zmage v ligi Nova KBM."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:

"Obe ekipi si na tem srečanju želita zmage, Helios pa jo glede na tri poraze tudi nujno potrebuje. Pričakujem, da bo tekma ostra, saj so se Domžalčani med tednom okrepili. Zmaga naj boljša ekipa."


ILIRIJA - KRKA (20.00)

Saša Dončić, trener Ilirije:

"K nam v goste prihaja odlična ekipa Krke. Ta zmaga je za nas nujna, saj so pred nami tri gostujoča srečanja. Pričakujem lepo in borbeno tekmo."

Simon Petrov, trener Krke:

"Čeprav smo v seriji treh zaporednih zmag, pa z igro še ne morem biti zadovoljen. Vse preveč je nihanj v njej, posledica tega pa je, da moramo večkrat loviti nasprotnika. Za kažipot nam mora vsekakor biti zadnja četrtina proti Heliosu. Ilirijo dobro poznamo, nenazadnje so nas premagali v zadnji pripravljalni tekmi pred to sezono, res pa je, da smo bili oboji nepopolni. So mešanica mladih in zelo izkušenih igralcev in kot taki zelo nevarni."


Četrtek, 2. november:

PETROL OLIMPIJA - SIXT PRIMORSKA 88:77

POROČILO TEKME

Share

Komentarji   

 
0 #2 Polzela 20:55 06-11-2017
Bravo Hopsi :lol: :lol: :lol:
Citat
 
 
+1 #1 Celjan 22:57 04-11-2017
Zmaga rogaške za točko,,,jeeeee,, sam sodniki so pa alarmantni,katastro falno kako sodijo,,,pol se pa nekaj bunijo za to kilometrino,,,nič jim nebi dal,,,naj se mal zamislijo ,,,so sodili obema ekipama v veliko škodo,,
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik