Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celjanke brez težav proti Ljubljančankam

V ženskem državnem prvenstvu se je včeraj začelo peto kolo, ki se bo danes nadaljevalo in tudi končalo. V njem so si prvo zmago izborile košarkarice Cinkarne Celje, ki so v gosteh odpravile Akson Ilirijo.

(foto: Cinkarna Celje)

Ljubljančanke in Celjanke so si bile enakovredne le v prvi četrtini (21:21), potem pa so gostje stopile na stopalko za plin, na glavni odmor odšle z 8 točkami prednosti (35:43), na uvodu tretje četrtine pa naskok pred zasledovalkami s 17 zaporednimi točkami povišale na 23 točk (37:60) in srečanje je bilo odločeno.

V odločilnih minutah tekme je najbolj izstopala kapetanka Celja Larisa Ocvirk, ki je dosegla 8 od svojih končnih 19 točk, strelskemu izkupičku pa dodala še 5 pridobljenih žog, 4 skoke, 2 blokadi in 1 podajo.

Najkoristnejša igralka Ilirije pa je bila Ela Mićunović, ki je tekmo končala pri 17 točkah, 2 skokih ter 1 podaji in pridobljeni žogi.

Preostala tri srečanja petega kola bodo na sporedu danes. Konjice bodo ob 16.30 uri gostile Domžale, Ježica bo ob 17.30 gostovala pri Grosuplju, Maribor pa bo ob 19.30 gostil Triglav.

1. SKL za ženske, 5. kolo:

Petek, 3. november:

AKSON ILIRIJA - CINKARNA CELJE 56:85 (21:21, 14:22, 8:29, 13:13)

Mićunović 17, Macura in Stergar 11, Gabrovšek 5; Ocvirk 19, Friškovec in Chidom 17, Delić A. 9.

STATISTIKA

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:

"Pohvale mojim dekletom za prikazano v treh četrtinah tekme. Dokazali smo, da gremo v pravo smer. Ko bomo uspeli celotno tekmo odigrati na takšnem nivoju, bomo začeli tudi zmagovati. Čestitam Celjankam za zmago in jim želim vso srečo v nadaljevanju sezone."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:

"Čestitam moji ekipi za zmago in košarkaricam Ilirije za dobro predstavo v prvem polčasu."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik