Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Peto kolo odpirata Olimpija in Primorska

Drevi se bo v ligi Nova KBM začelo peto kolo, ki ga bosta z medsebojno tekmo v Ljubljani ob 19. uri odprli Petrol Olimpija in Sixt Primorska.

 

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Ljubljančani so po treh odigranih kolih z dvema zmagama in enim porazom na drugem mestu prvenstvene lestvice, Koprčani pa so s tremi zmagami vodilna ekipa državnega prvenstva.

Moštvi sta v prejšnji sezoni odigrali dva medsebojna dvoboja, obakrat pa so bili uspešnejši nocojšnji gostitelji.

Najkoristnejši igralec Petrola Olimpije v letošnji sezoni je center Jordan Morgan s povprečjem 15,7 točke, 6 skoki in 1 podajo na tekmo, pri Sixt Primorski pa je najbolj učinkovit center Shawn King z 11,3 točkami, 9,7 skoki, 2 blokadama in 1 podajo na srečanje.

Ostale tekme petega kola bodo na sporedu v soboto, ko bo Šenčur Gorenjska gradbena družba gostila Šentjur, Zlatorog, Hopsi in Krka pa bodo gostovali pri Rogaški, Helios Sunsih in Iliriji.

Liga Nova KBM, 5. kolo:

Četrtek, 2. november:

PETROL OLIMPIJA - SIXT PRIMORSKA (19.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Sixt Primorska ima kvalitetno in izkušeno zasedbo. Njihovo ekipo sestavljajo večinoma stari znanci slovenskih košarkarskih parketov, zato upravičeno ciljajo visoko. Na tekmi se bomo posvetili predvsem samemu sebi in poskušali izboljšati določene stvari v naši igri. Verjamem, da nas čaka zanimiva tekma."

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Tekma z aktualnimi državnimi prvaki, košarkarji Petrola Olimpije, je zagotovo velik izziv za nas. Za pripravo na četrtkov dvoboj smo imeli tokrat malenkost več časa kot po navadi. Pričakujemo zanimivo tekmo, na kateri bomo dali vse od sebe, kaj pa nam to prinese, bomo videli po tekmi."

Share

Komentarji   

 
+1 #1 Bohinj 22:06 02-11-2017
Ce Golemac misli, da bo osvojil prvenetvo s 7 igralci se krepko moti... Na drugi strani pa cestitke olimpiji
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik