Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Dvoboj prvakov dobili Hrastničani

Za Košarkarsko rekreativno ligo Zasavje je prvih petnajst tekem, po katerih sledi prvi daljši odmor. Nanj bodo najbolj zadovoljni odšli litijski Črički in hrastniški Barbari, ki po prvih treh tekmah še ne poznajo poraza.

(foto: Studio Arnola)

Litijani so v petem tekmovalnem tednu počivali, Hrastničani, prvaki krstne sezone KRLZ, pa so se v derbiju kroga pomerili z aktualnimi prvaki iz vrst Oskarja Trbovlje in jih premagali z 58:36.

Poleg njih so bili uspešni tudi laški Šajspoh Rangersi in njihovi someščani Tiferji, ki so porazili hrastniški ŠOHT (29:44) oziroma trboveljske Knape (39:44).

Košarkarska liga Zasavje se zdaj za en teden poslavlja, svoje motorje pa bo ponovno prižgala 9. novembra, ko bomo v športni dvorani OŠ Trbovlje spremljali tekme med Črički in Barbari (19.00), Litusom in Veterani Zlatoroga (20.00) ter Bermudskimi Čuki in Tiferji (21.00).

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 5. teden rednega dela:

Četrtek, 28. oktober:

ŠOHT - ŠAJSPOH RANGERS 29:44

ŠOHT: Lapornik14, Virant 8, Golob 7.

Šajspoh Rangersi: Smiljič 11,Fantinato 9, Čop 8, Perak 6, Korošec 5, Pristovnik 3, Požin 2.

Na prvi tekmi večera smo spremljali boj med Rangersi in Šothtom, ki pa so ga slednji začeli zelo slabo, saj v prvi četrtini niso vknjižili nobene točke. V drugi četrtini so se nekako zbrali in se tudi malce približali, ampak izkušnje Laščanov so bile vseeno prevelik zalogaj.


OSKAR TRBOVLJE - BARBARI 36:58

Oskar Trbovlje: Tominšek 9,Grešak 7, Hutar 6, Perko 5, Radak 4, Vozel 3, Hribšek 2.

Barbari: Tušek 17, Berčon 11, Kumberger 9, Golotič in Deželak 7, Otopal 6.

V najbolj pričakovani tekmi večera so na prizorišče stopili aktualni prvaki in prvaki krstne sezone. Srečanje se je začelo s hitrom tempom, ki so ga narekovali Trboveljčani, ki so hitro povedli s 7:1. Kmalu zatem pa so stvari v svoje roke prevzeli Hrastničani, na krilih Tuška naredili delni niz 16:0 in prvo četrtino zaključili z vodstvom 10 točk.

V drugi in tretji četrtini smo spremljali preudarno igro Barbarov in katastrofalen met prvakov, ki so streljali s praznimi naboji. V zadnji četrtini so Oskarji poskušali s presingom, ampak s tem niso uspeli dohiteti Barbarov, ki so tekmo rutinirano pripeljali do konca. 


ŠD KNAPI - TIFERJI LAŠKO 39:44

ŠD Knapi: Žlak 13, Medvešek 11, Vidas 8, Dujakovič 4, Muminovič 3.

Tiferji Laško: Bajramlič 19, Teržan 9, Požun 6, Pipan in Kolšek 5.

Tudi zadnja tekma večera je bila zelo zanimiva za gledalce. Ekipi sta tekmo odigrala zelo čvrsto in z dobro obrambo, kar dokazuje tudi zelo nizek rezultat. Prve tri četrtine so bile povsem izenačene, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, nobena pa ni vodila za več kot 5 točk. Na koncu so imeli več sreče Laščani, ki so se v končnici bolj zbrali in zmagali s 5 točkami prednosti.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik