Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ilirija boljša za kar 41 točk

V rekreativni košarkarski ligi K40 so pred začetkom jesenskih počitnic pod streho pospravili tretji krog, v katerem gostitelji niso imeli veliko dela z gosti.

 

(foto: Martin Metelko)

V vzhodni konferenci so se pomerili Ihan in Kings Ljubljana ter Ilirija in Sotočje, v zahodni konferenci pa Klub radovljiških študentov in Adecco Kranj ter Kranjska Gora in Kavarna Zlato Polje.

Novi par točk so vknjižili Ihan, Ilirija, Klub radovljiških študentov in Kranjska Gora, nobena tekma pa se ni končala z manj kot 17 točkami razlike. Najbolj suvereno zmago so dosegli igralci Ilirije, ki so Sotočje po popolni prevladi v tretji četrtini (28:9) odpravili s 101:60.

V ligi K40 sta brez poraza le še Ilirija (3-0) in Cerknica (2-0), na Zahodu pa prvi mesti zasedata Kranjska Gora (2-1) in Adecco Kranj (2-1).

V sledečih dneh bodo imela moštva nekaj premora, naslednji krog pa jih čaka med 7. in 10. novembrom. Sedmega novembra se bodo srečali Sotočje in Ihan (21.00), naslednji dan se bodo pomerili Kavarna Zlato Polje in Klub radovljiških študentov (17.30) ter Cerknica in Ilirija (19.30), desetega novembra pa se bosta udarila Komenda Bobcats in Kranjska Gora (18.30).

Liga K40:

3. krog, Vzhod:

Torek, 24. oktober:

IHAN - KINGS LJUBLJANA 112:78 (29:14, 25:19, 35:23, 23:22)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Aljaž Belingar, Ihan:

"Super tekma z veliko zadetimi meti z razdalje. Mi smo predvsem v prvem polčasu težko zgrešili in si tako priborili odločilno prednost, ki smo jo držali do konca. Čestitke soigralcem za zmago in nasprotnikom za lepo in pošteno tekmo."

Matjaž Mlakar, Kings Ljubljana:

"Domačini so nas že v uvodnih minutah prerešetali s trojkami in visoko povedli. Preprosto nismo našli odgovora v obrambi za razigrane Ihance. Tudi mi smo sicer v napadu pokazali več kot na prejšnjih tekmah, vendar to preprosto ni bilo dovolj, da bi iztržili ugodnejši rezultat. Čestitke domačinom za zasluženo zmago in mojim fantom za korekten pristop."


Petek, 27. oktober:

KD ILIRIJA - KK SOTOČJE 101:60 (20:17, 26:15, 28:9, 27:19)

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

POSNETEK TEKME

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Pohvaliti moram naše fante za pristop in igro. Naredili smo korak naprej, kjer pa se ne želimo zaustaviti. Premor bomo izkoristili za treninge in komaj čakamo naslednjo tekmo."

Robert Kneževič, Sotočje:

"Najprej bi se zahvalil navijačem za podporo. Pohvalil bi svoje fante za borbenost in vztrajnost. Vse čestitke nasprotniku za zasluženo zmago. Čas premora bomo izkoristili za odpravljanje napak, katere smo odkrili na prvih dveh tekmah. Gremo naprej, nova tekma, nov izziv."


3. krog, Zahod:

Četrtek, 26. oktober:

KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV - ADECCO KRANJ 83:66 (26:23, 27:11, 17:20, 13:12)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Luka Dežman, Klub radovljiških študentov:

"Zelo sem vesel, da smo se uspeli zbrati v tako velikem številu in po uvodnem porazu pokazali pravi obraz. Prikazali smo dobro igro, zelo učinkovito v napadu, v obrambi pa smo bili dovolj agresivni, da smo nasprotnike prisilili do težkih košev. V drugem polčasu smo razliko, ki smo si jo priigrali v prvem, držali do konca tekme in zasluženo zmagali. Čestitam nasprotni ekipi, ki je bila sicer zelo oslabljena, za borbeno igro."

Ambrož Belehar, Adecco Kranj:

"Za nami je tekma, za katero smo vedeli, da bo do sedaj najtežja. V prvi četrtini smo držali stik z domačini, nato pa v drugi popolnoma zatajili v obrambi, kar se je seveda poznalo tudi pri učinkovitosti napada. Čestitke ekipi KRŠ-ja za zasluženo zmago, mi pa bomo iskali priložnost za dve točki na naslednji tekmi."


KRANJSKA GORA - KAVARNA ZLATO POLJE 82:62 (19:18, 18:11, 18:15, 27:18)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"Ekipa KPZ Šenčur se je pokazala kot dostojen nasprotnik. Rezultat ne pove vsega, šele v drugem delu drugega polčasa nam je uspelo zlomiti nasprotnika. V naši igri se še čuti preveč nihanj. Moramo postati bolj konstantni. Čestitke gostom za borbeno in športno igro, enako tudi mojim fantom."

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Moram pohvaliti svoje fante za pristop k tekmi. Pokazali so čisto drugi obraz, kot zadnjo tekmo. Na naslednji tekmi moramo popraviti zbranost pri zaključkih blizu koša. Čestitke nasprotni ekipi za zasluženo zmago!"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik