Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenske ekipe svetovno turnejo končale na prvih osmih mestih

V Pekingu je med vikendom potekal finalni turnir svetovne turneje v košarki 3x3. Na njem so med 12 moštvi nastopile tudi kar tri slovenske ekipe, na najvišjem mestu pa je končal 3x3 Piran.

(foto: FIBA)

V prestolnici Kitajske so se merile ekipe Kranj, Ljubljana in Piran. V soboto je potekal skupinski del turnirja, v nedeljo pa izločilni boji. Piran je turnir končal na tretjem mestu, Ljubljana je bila peta, Kranj pa osmi.

Ekipa Kranja (Boris Jeršin, Mensud Julević, Jasmin Perković, Siniša Štemberger) je nastopila v skupini A in zabeležila zmago proti Krakovu in poraz proti prvim nosilcem Novemu Sadu AlWahda ter tako skupinski del zaključila na 2. mestu. Ljubljana (Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Želimir Zagorac), druga nosilka turnirja, je nastopila v skupini B in z zmagama proti Lozani in Beogradu osvojila 1. mesto. Ekipa Pirana (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt) pa je nastopila v skupini D in z zmagama proti Saskatoonu in Zemunu prvi del končala na 1. mestu v skupini D.

V četrtfinalu je Piran brez težav ugnal Lozano. Pirančani so vodili skozi celotno srečanje in zmagali z 22:13. Ljubljana se je v četrtfinalu pomerila s srbskim Zemunom in po napetem zaključku tekme izgubila s 14:12 in se tako poslovila od tekmovanja. Tudi ekipa Kranja je tekmovanje zaključila v četrtfinalu. Kranjčani so morali priznati premoč Rigi (11:9).

V polfinalu se je edina preostala slovenska ekipa, ekipa Pirana, pomerila s prvimi nosilci iz vrst zasedbe Novi Sad AlWahda in visoko izgubila z 21:12.

V finalu sta se pomerila Novi Sad AlWahda in Zemun, po neverjetnem košu v zadnji sekundi tekme pa so se naslova svetovnih prvakov na koncu raveselili košarkarji srbskega Zemuna (17:19).

Share

Dodaj komentar

Iskalnik