Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija nad vodilno ekipo lige ABA

Petrol Olimpija je na zadnjih petih tekmah v treh različnih tekmovanjih utrpela kar štiri poraze, negativni niz pa bo skušala popraviti že nocoj ob 19. uri, ko bo v Hali Tivoli gostila Budućnost.

(foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer)

Črnogorci so v Ljubljano prispeli v sklopu 6. kroga lige ABA, v njej pa so doslej zbrali 4 zmage in 1 poraz.

Izkupiček Slovencev v regionalni ligi trenutno znaša 2 zmagi in 3 poraze, izbranci Gašperja Okorna pa so na domačem parketu zaenkrat ugnali le Igokeo, od katere so bili v prvem kolu po podaljšku boljši s 95:93.

Največja odlika Budućnosti je zelo razporejena učinkovitost njene ekipe (indeks 88,6; Olimpija 5. z 86,6), ki je pri tem segmentu in skoku (33,8; Olimpija 4. z 32,4) na tretjem mestu v ligi, izvrstna pa je tudi pri podeljevanju blokad (3. s 4,2; Olimpija 7. z 2) in izsiljevanju osebnih napak (1. mesto s 26 na tekmo, Olimpija 10. z 22).

Najkoristnejši igralec Budućnosti je 29-letni bosanski organizator igre Nemanja Gordić, ki na tekmo dosega povprečno 17,6 točke, 4 podaje, 2,2 skoka in 1 pridobljeno žogo, najbolj učinkovit igralec Olimpije in hkrati celotne lige pa je 26-letni ameriški center Jordan Morgan, ki na tekmo beleži povprečno 19,4 točke, 10,4 skoka, 1,8 podaje in 1,2 pridobljene žoge.

»Budućnost je vodilna ekipa lige ABA, istočasno pa tudi neporažena v EuroCupu. Igrajo izjemno agresivno obrambo, imajo širok kader ter rotirajo enajst igralcev. Priznati moramo, da smo v slabem stanju, tako da so gostje favoriti, mi pa moramo stisniti zobe in dvigniti glave ter se boriti vseh štirideset minut. Verjeti moramo, da lahko presenetimo,« je pred nocojšnjim obračunom povedal trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik