Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Znana postava Slovenije za kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je enajst dni pred začetkom priprav na prvi dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 določil 12 košarkaric, ki bodo zastopale slovenske barve v Oradei in Celju.

(foto: FIBA; KZS)

Selektor se je ob začetku novega kvalifikacijskega cikla odločil za pomladitev reprezentance. Reprezentančno pot so zaključile kapetanka Maja Erkić, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, v slovenskem dresu pa jih bodo v prvem ciklu kvalifikacij nadomestile nosilke srebrnih medalj iz evropskega prvenstva do 20 let - Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

Pet košarkaric s seznama igra v slovenskih klubih (Seničar in Rebeka Abramovič v Triglavu ter Friškovec, Krošelj in Larisa Ocvirk v Celju), štiri igralke (Shante Evans, Teja Oblak, Annamaria Prezelj in Tina Trebec) poleg nastopanja v državnem tekmovanju nastopajo tudi v Evropskem pokalu, Nika Barič in Eva Lisec pa se merita v Evroligi. Na seznamu je tudi Tina Jakovina, ki v tej sezoni nastopa v madžarskem državnem prvenstvu.

Reprezentanca se bo prvič zbrala v ponedeljek, 6. novembra, in prve tri dni trenirala v Laškem in Celju. Nato se bodo Slovenke odpravile na pot proti romunski Oradei, kjer jih 11. novembra proti tamkajšnji izbrani vrsti čaka prvi obračun v teh kvalifikacijah. Košarkarice se bodo nato 15. novembra v Celju pomerile še z reprezentanco Finske.

V drugem kvalifikacijskem oknu, 10. in 14. februarja, bosta v Sloveniji gostovali izbrani vrsti Francije in Romunije. V zadnjem kvalifikacijskem oknu, ki bo na sporedu novembra 2018, bodo varovanke Damirja Grgića gostovale na Finskem (17. november) in v Franciji.

V kvalifikacije vstopa 32 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na evropsko prvenstvo. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Latvija in Srbija. Nastop na evropskem prvenstvu si bodo zagotovile zmagovalke vseh osmih skupin in šest najboljših drugouvrščenih ekip.

»Odločili smo se za pomladitev reprezentance. Na seznamu je dvanajst košarkaric, ki si v tem trenutku najbolj zaslužijo vpoklic v izbrano vrsto. V člansko reprezentanco bo vključenih nekaj mladih, perspektivnih košarkaric, ki so letos poleti osvojile srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let. V prvem ciklu nas čakata dve zelo zahtevni tekmi. Želim si, da ostanemo skromni kot smo bili doslej. Pomembno bo, da se vzpostavi dobra atmosfera. Verjamem, da lahko s takšnim odnosom, ki smo ga pokazali v kvalifikacijah ter na evropskem prvenstvu v Pragi, upamo na čim boljši rezultat. Komaj čakam, da se reprezentanca zbere in da začnemo s pripravami na tekmi z Romunijo in Finsko,« je ob predstavitvi končne postave povedal selektor Damir Grgić.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik