Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celje z zmago na vrh skupine B

Košarkarice Cinkarne Celje so včeraj v regionalni ligi WABA prišle do tretje zmage v letošnji sezoni. Na svoji četrti tekmi so gostile ekipo beograjskega Partizana in jo premagale z 68:62.

 

(foto: Gojko Kusić)

V Celju smo spremljali izredno izenačeno srečanje, na katerem nobena stran niti v enem trenutku ni vodila za več kot 7 točk.

Po prvi, drugi in tretji četrtini je bolje kazalo Beograjčankam, ki so se v četrto četrtino podale z 2 točkama naskoka (50:52), v zadnjih desetih minutah pa so Celjanke zbrale še zadnje atome moči, z bolj učinkovito igro gostjam dovolile le še 10 točk, same pa jih dosegle še 18 in zasluženo slavile zmago z 68:62.

Najkoristnejša igralka Cinkarne Celje je bila Američanka Oderah Chidom, ki je dosegla 12 točk, 10 skokov, 4 blokade in pridobljene žoge ter 2 podaji, več kot 10 točk pa so prispevale še Hrvatica Iva Slonjšak (15), kapetanka Larisa Ocvirk (12) in Bosanka Anđela Delić (12).

Izbranke Damirja Grgića so z drugo zaporedno zmago skočile na vrh lestvice skupine B. Tri zmage in en poraz imata tudi bolgarska Montana in srbski Partizan, ki za Celjankami zaostajata zaradi slabše razlike med danimi in prejetimi koši.

Liga BTravel WABA, 4. kolo skupine B:

Sreda, 25. oktober:

CINKARNA CELJE - PARTIZAN 68:62 (21:22, 13:13, 16:17, 18:10)

Slonjšak 15, Chidom, Ocvirk in Delić A. 12, Krošelj 9; Matić 20, Stepanović 12, Bojović 10.

STATISTIKA

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:

"Čestitam igralkam za zmago, čeprav je bila ekipa Partizana boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, do naslednje tekme z Medveščakom pa moramo našo igro izboljšati."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik