Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Laščani dvakrat doživeli dramo

V minulem tednu smo bili priča enemu najbolj borbenih tednov v zgodovini Košarkarske rekreativne lige Zasavje. Po tem, ko je Mair Team z visoko razliko premagal Bermudske Čuke, sta se ostali dve tekme odločali v zadnjih minutah, ena celo v podaljšku.

(foto: Studio Arnola)

V četrtem tekmovalnem tednu so se zgodili dvoboji med Mair Teamom in ravno tako zagorjanskimi Bermudskimi Čuki, litijskimi Črički in laškimi Veterani Zlatoroga ter laškimi Tiferji in hrastniškim ŠOHT-om.

Novi par točk so si zagotovili Mair Team, Črički in Tiferji, poraženci pa bodo imeli novo priložnost že ta četrtek, ko bodo na sporedu nova tri srečanja. Parket dvorane Osnovne šole Trbovlje bodo sprva ob 19. uri zasedli ŠOHT in Šajspoh Rangersi, derbi večera bo pripadel Oskarju Trbovlje in Barbarom (ob 20.00), peti tekmovalni teden pa bodo zaključili Tiferji in Knapi. Vljudno vabljeni na tribune! 

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 4. teden rednega dela:

Četrtek, 19. oktober:

MAIR TEAM - BERMUDSKI ČUKI 73:33

Mair Team: Jasenčič 20, Tomažič 16, Kolenc 10, Meško 9, Prašnikar 8, Roglevski in Štibernik 4, Krznarič 2.

Bermudski Čuki: Drolc 11, Černelč in Alič 5, Cvitič 4, Stanko in Vrankar 3, Roksandič 1.

POSNETEK TEKME

V prvi tekmi večera smo spremljali zagorski obračun med lanskimi podprvaki Mair Teamom in novinci v KRLZ, Bermudskimi Čuki. Mairovci so po težkem porazu proti ŠOHT-u v tekmo vstopili motivirani in željni svoje prve zmage. Najbolj razpoložena pri Mairovcih sta bila lanskoletna najboljša strelca KRLZ. Jasenčič je zbral 10 točk, Tomažič (lansko leto še član ETV-ja) pa 16. Pri Čukih je najbolj izstopal Drolc, vendar je bilo to premalo za motivirane Mairovce, ki so na koncu slavili s kar 40 točk razlike.


ZLATOROG VETERANI - ČRIČKI 56:57

Zlatorog Veterani: Pajnič 29, Cizej 11, Blatnik in Seme 6, Lapornik 4.

Črički: Kajtna 21, Božič 16, Seručar in Pavlin 8, Markotič 3, Bečirovič A. 2.

POSNETEK TEKME

V drugi tekmi so se pomerili laški Veterani in Črički, ki so se po težki lanski sezoni okrepili in se v tekmo podali že z dvema zaporednima zmagama. Po izenačeni prvi četrtini so se v drugem delu tekme prebudili Veterani in na krilih zelo razpoloženega Pajniča (29 točk, od tega 6 trojk) ob polčasu vodili s kar 32:17.

V tretji četrtini so se prebudili tudi Črički, prav tako pa njihov ostrostrelec Božič, ki je v tem delu tekme zadel kar 4 trojke in s tem Čričke v zadnjo četrtino pripeljal na le 4 točke razlike. Sredi zadnje četrtine so Črički s trojko izenačili na 46:46, tekme pa še zdaleč ni bilo konec. Po napetih zadnjih minutah je s točko zaostanka na črto prostih metov stopil Bečirovič in z enim zadetim prostim metom slabo sekundo do konca tekme izenačil na 53:53.

Sledil je podaljšek, v katerem je Čričkom hitro uspelo narediti 4 točke prednosti, še enkrat pa je imel odgovor na to Pajnič, ki je s trojko zaostanek zmanjšal na 1 točko. Po dveh zgrešenih prostih metih Čričkov so Veterani še imeli priložnost za zmago, vendar je bilo na semaforju premalo časa za organizacijo kvalitetnega napada. Črički so tako zmagali že 3. zaporedno tekmo in s tem zasedli prvo mesto na lestvici, Veterani pa bodo po dveh porazih za 1 točko svojo prvo zmago iskali čez 14 dni proti Litusu.


ŠOHT - TIFERJI LAŠKO 29:33

ŠOHT: Golob 12, Salihovič in Lapornik 5, Bostič, Gole in Virant 2, Halzer 1.

Tiferji: Bajramlič 8, Požun 7, Pipan 6, Grešak 4, Eranovič, Kaluder, Vrščaj D. in Zdolšek 2.

POSNETEK TEKME

Tudi zadnja tekma večera je bila zelo zanimiva za gledalce. Ekipi sta tekmo odigrali zelo čvrsto in z dobro obrambo, kar dokazuje tudi zelo nizek rezultat. Prve tri četrtine so bile povsem izenačene, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, vendar nobena od njiju ni vodila za več kot 5 točk. Pri ŠOHT-u je zaradi poškodbe tekmo predčasno zaključil Virant, kasneje se je na drugi strani poškodoval še Mirt, kar pomeni, da sta obe ekipi tekmo končali nekoliko oslabljeni. V zadnjo četrtino so Tiferji vstopili s točko prednosti, vendar so ŠOHT-ovci 3 minute pred koncem spet povedli za dve točki. Takrat je odgovornost na svoja pleča prevzel Bajramlič, ki je v zadnjih minutah za Tiferje dosegel 6 točk in jih povedel do 4 točk prednosti, kar je bilo dovolj, da so na koncu dobili tekmo.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik