Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Cerkničani, Ljubljančani in Kranjčani še naprej suvereni

V zimski rekreativni ligi K40 se je zaključil drugi krog rednega dela, v katerem je prvič v sezoni padla celo stotica.

 

(foto: K40.si)

Sto oziroma natančneje 101 točko so dosegli igralci Komende Bobcats, ki so na domačem parketu s kar 45 točkami razlike odpravili Kavarno Zlato polje (101:56).

Visoki zmagi sta dosegla tudi Cerknica in Adecco Kranj, ki sta prav tako doma premagala Sotočje (85:61) in Kranjsko Goro (79:59), edino zmago v gosteh pa je dosegla Ilirija, ki je v ljubljanskem mestnem derbiju z 49:45 ugnala Kingse.

Po prvih osmih tekmah nove sezone lige K40 na vzhodu vodi Cerknica, na zahodu pa Adecco Kranj. Brez poraza je samo še Ilirija, ki za Cerknico zaostaja le zaradi slabše razlike v koših.

Naslednji ligaški krog se bo začel že jutri, ko se bosta ob 21.15 pomerila Ihan in Kingsi, preostali dvoboji tretjega kola pa bodo na sporedu v četrtek (ob 18:30 Klub radovljiških študentov - Adecco Kranj, ob 20.00 Kranjska Gora - Kavarna zlato Polje) in petek (ob 19.30 Ilirija - Sotočje).

Liga K40:

2. krog, Vzhod:

Sreda, 18. oktober:

KK CERKNICA - KK SOTOČJE 85:61 (18:16, 26:12, 23:19, 18:14)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Blaž Korošec, Cerknica:

"Čestitke nasprotniku za borbeno igro. Z našega vidika je bilo srečanje zopet zelo koristno, saj nam je dopuščalo, da smo eksperimentirali z rotacijo igralcev, kjer so bili v ospredju mlajši in manj izkušeni, katerim želimo dvigniti nivo kvalitete. Kljub prepričljivi razliki, ki je na koncu štela v našo korist, se je ekipa Sotočje požrtvovalno in korektno borila za svoj ponos in nam tako postregla s tekmo, od katere smo vsi nekaj odnesli. Nasprotni ekipi želim veliko uspeha pri nadaljevanju in čestitke za dobro izpeljano srečanje. Pohvale tudi sodnikom."

Robert Knežević, Sotočje:

"Najprej bi čestital Cerknici za zasluženo zmago. Škoda za slabšo drugo četrtino, kjer se je naredila prevelika razlika in je nismo mogli nadoknaditi. Pohvalil bi tudi korektno sojenje. Z dvignjeno glavo gremo naprej, osredotočeni na naslednjo tekmo, ko bo tudi naša zasedba celotna, saj sta nam na današnji tekmi manjkala dva nosilca igre."


KINGS LJUBLJANA - KD ILIRIJA 45:49 (11:20, 10:13, 15:7, 9:9)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Matevž Mlakar, Kings Ljubljana:

"Naša prva domača tekma je bila precej boljša kot gostovanje v Cerknici. Igra je tako v obrambi kot v napadu izgledala veliko bolje. Čeprav smo tekmo začeli malo slabše in nasprotnikom dovolili, da v napadu igrajo svojo igro, je po nekaterih menjavah in dodatnih navodilih igra stekla bolje. Kljub zaostanku trinajstih točk ob koncu prvega polčasa, smo v drugem polčasu z boljšo igro v obrambi pripeljali tekmo do napete končnice, kjer pa je žal zmanjkalo malo športne sreče in je Ilirija odnesla zasluženo zmago. Pohvale fantom za igro in čestitke Iliriji za zmago."

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Tekmo smo dobro odprli. V nadaljevanju smo odigrali ležerno v obrambi in egoistično v napadu, kar so domači rutinirano izkoriščali in prišli v izenačeno končnico, kjer smo imeli več sreče. Kljub zmagi nismo zadovoljni z igro, smo se pa spet veliko naučili."


2. krog, Zahod:

Sreda, 18. oktober:

ADECCO KRANJ - KRANJSKA GORA 79:59 (19:13, 15:14, 19:18, 26:14)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Ambrož Belehar, Adecco Kranj:

"Za nami je druga tekma proti kvalitetni ekipi Kranjske Gore. Celotna tekma je bila zelo izenačena. Pohvale fantom za odličen tempo skozi celotno tekmo. Izpeljali smo nekaj odličnih protinapadov in na tem elementu je potrebno samo nadgrajevati, spet pa je bil problem skok v obrambi in zapiranje. Vse pohvale fantom za zmago in čestitke ekipi Kranjske Gore za borbeno in korektno igro."

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"Zaslužena zmaga domače ekipe, ki je skozi celo tekmo kontolirala rezultat. Imeli smo preveč težav z organizacijo igre. Domača ekipa je zelo uspešno metala z razdalje in ko so dodali še protinapad, je bil zmagovalec odločen. Po zaostanku smo se nekajkrat uspeli vrniti v igro, nikakor pa nismo uspeli rezultata preobrniti. Fantom čestitke za borbenost."


Petek, 20. oktober:

KOMENDA BOBCATS - KAVARNA ZLATO POLJE 101:56 (21:11, 26:11, 25:11, 29:23)

STATISTIKA

FOTOGALERIJA TEKME

Jan Šoper, Komenda:

"V tekmo smo šli zelo agresivno in motivirano, kar nam je takoj prineslo udobno razliko, katero smo do konca tekme samo še večali. Čestitke fantom za zmago, nasprotniku pa za korektno tekmo. Hvala publiki za podporo!"

Domen Malovrh, Kavarna Zlato polje:

"Čestitke Komendi za zmago! Za večino mojih igralcev je bila to prva uradna članska tekma, zato se je tudi poznala razlika. Od fantov pričakujem, da naslednjo tekmo izboljšajo svoj pristop v obrambi, saj moramo kot mlada ekipa najprej bolje odigrati v obrambi, s tem pa bo stekel tudi napad."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik