Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija ukanila Vlatka Čančarja

Ekipa Petrola Olimpije je v regionalni ligi ABA z zmago v gosteh prekinila niz dveh porazov. Na zmagovalne tirnice se je vrnila v Sremski Mitrovici, kjer je bila boljša od Mege Bemaxa.

 

 

(foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov)

Ljubljančani so Vlatka Čančarja in njegove soigralce premagali s 86:77 in s tem vknjižili svojo prvo zmago v gosteh.

Ob koncih prvih treh četrtin moštvi nikoli ni ločilo več kot 5 točk razlike, zato smo zmagovalca dobili šele v zadnjih desetih minutah.

Zadnjo četrtino so bolje začeli gostje, ki so hitro naredili delni niz 9:2 in v 34. minuti povedli z 72:70, po kratkem preobratu gostiteljev pa so zmaji zopet prevzeli kontrolo nad igro in z delnim nizom 10:3 zadržali prednost vse do samega konca. Zasluženo zmago je pokvarila le poškodba mečne mišice Olimpijinega organizatorja Talorja Battla.

Najkoristnejša igralca Olimpije sta bila Američan Jordan Morgan in kapetan Gregor Hrovat, ki sta skupaj prispevala kar 34 točk, 17 skokov, 7 podaj ter 2 blokadi in pridobljeni žogi, dvomestno število točk pa sta zbrala še Domen Lorbek (15; za tri 5/5) in Devin Oliver (12).

Čančar je v 32 minutah dosegel 11 točk, 5 skokov, 3 pridobljene žoge in 1 podajo.

Liga ABA, 4. kolo:

Nedelja, 15. oktober:

MEGA BEMAX - PETROL OLIMPIJA 77:86 (22:25, 24:23, 22:15, 9:23)

Rebić 18, Ennis 14, Lazić 13,... Čančar 11; Morgan 20, Lorbek 15, Hrovat 14.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Svojim igralcem čestitam za odlično igro. Zaradi specifične igre Mege je gostovanje pri njej težko za vse ekipe, ampak danes smo bili boljši. Razen prvih treh minut prve četrtine smo vse naredili tako kot smo se dogovorili. Vedeli smo, da je skok v napadu velik atribut Mege, a tega nismo dobro branili in zato s tem ne moremo biti zadovoljni. Srečanje je zato na koncu odločila šele trojka Domna Lorbka. Zdaj lahko pozabimo vse, ker bomo v Ljubljano odšli z dvema točkama in višjim mestom na lestvici."

Share

Komentarji   

 
0 #1 ... 17:37 17-10-2017
Čudno da ni nobenega komentarja, kaj lokal patriotom je flikno net?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik