Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Litijani vknjižili prvo zmago

V Trbovljah se je zaključil že tretji teden rednega dela Košarkarske rekreativne lige Zasavje, po katerem poraza ne poznajo le še štiri moštva.

 

(foto: Studio Arnola)

Stoodstotni izkupiček imajo aktualni prvak Oskar Trbovlje, litijski Črički ter Barbari in novinec ŠOHT iz Hrastnika.

V tem tednu smo spremljali dvoboj trboveljskih Knapov in litijskega Litusa, litijskih Čričkov in Bermudskih Čukov iz Zagorja ter trboveljskih Oskarjev in laških Šajspoh Rangersov, na njih pa so prevladali Litijani in Trboveljčani.

Najbolj tesno je bilo na dvoboju med Knapi in Litusom, ki se je končal le z dvema točkama razlike (37:39), najmanj težav na poti do zmage pa so imeli Črički, ki so Čuke premagali z razliko 29 točk (60:31).

Naslednji teden bo v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje spet zanimivo, tako da vabljeni v dvorano Osnovne šole Trbovlje na katero ali pa kar vse tekme. Četrtkov tekmovalni dan se bo začel z zagorjanskim obračunom med Mair Teamom in Bermudskimi Čuki (ob 19.00), po njem pa bosta sledili še tekmi med Črički in Zlatorogom (20.00) ter Tiferji in ŠOHT-om (21.00).

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 3. teden rednega dela:

Četrtek, 12. oktober:

ŠD KNAPI - ŠD LITUS 37:39

ŠD Knapi: Žlak 16, Medvešek 9, Vidas 6, Muminovič 3, Žagar 2, Dujakovič 1.

ŠD Litus: Zupan 12, Kolenc 7, Medved 6, Drnovšek 4, Marijanovič in Cirar 3, Šraj in Čepon 2.

Košarkarski četrtek so otvorili domačini in Litijani, prvo četrtino pa so s hitro igro in protinapadi dobili slednji (6:13). Agresivna obramba Litusa in zgrešeni meti z razdalje Knapov so goste ohranili v prednosti, ki je ob polčasu znašala 13 točk. Tretjo četrtino so se Knapi zbrali in s trojkama Muminoviča in Medveška ter nekaj hitrimi protinapadi prišli na zgolj 3 točke zaostanka. Sledila je napeta končnica. Knapi so se vrnili v igro za zmago in minuto pred koncem izenačili, a na koncu je bila sreča na strani Litusa. Zupan je 20 sekund pred koncem zadel za vodstvo Litusa, Knapi pa so v zadnjem napadu zgrešli met za podaljšek.


ČRIČKI - BERMUDSKI ČUKI 60:31

Črički: Kajtna 15, Seručar 14, Erjavec 13, Pavlin 9, Markotič 5, Božič in Žilnik 2.

Bermudski Čuki: Odlazek, Cvitič in Alič 6, Černelč in Drolc 5, Bajda 3.

POSNETEK TEKME

Na drugi tekmi večera so Bermudski Čuki otvorili tekmo z nekaj zelo lepimi akcijami in povedli z 8:0. Črički so se nato zbrali in z nekaj lahkimi koši še pred koncem prve četrtine prišli na zgolj 3 točke zaostanka. V drugi četrtini so premoč pokazali Črički, ki so jo na krilih Kajtne, Seručarja in Erjavca dobili z 20:11. Omenjena trojica do konca tekme Čukom ni dovolila nobena presenečenja, Črički pa so tekmo dobili za kar 29 točk.


OSKAR TRBOVLJE - ŠAJSPOH RANGERS 43:31

Oskar Trbovlje: Grešak in Perko 10, Hutar 6, Božjak, Hribšek in Vozel 4, Radak 3, Vran 2.

Šajspoh Rangers: Božič 9, Smiljič 8, Fantinato 4, Topolšek in Čop 3, Požin 2.

Šajspoh Rangersi so se po zmagi v derbiju samozavestno vrnili v Trbovlje in to pokazali tudi na igrišču. V prvi četrtini smo videli enakovreden dvoboj z agresivno obrambo na obeh straneh, zato se je prva četrtina končala z minimalno prednostjo aktualnih prvakov. Oskarji so nato zaigrali še bolje in s še bolj učinkovito igro do polčasa pobegnili na 11 točk prednosti. To pa je bil za Rangerse prevelik zalogaj, saj do konca tekme nasprotnikov niso več ogrozili.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik