Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Do zmage še Konjice, Celje in Triglav

V ženskem državnem prvenstvu so se podpisali pod drugi krog. Na prvih štirih tekmah nove sezone so zmago slavile košarkarice Grosuplja, Konjic, Cinkarne Celje in Triglava.

 

(foto: ŽKK Konjice)

Grosupeljčanke so že v petek s kar 85:58 odpravile Akson Ilirijo, Konjičanke, Celjanke in Kranjčanke pa so v soboto porazile Ježico (60:51), Maribor (77:51) in Domžale (28:76).

Na včerajšnjih tekmah je bilo razburljivo le v Slovenskih Konjicah, kjer se vse do zadnjih minut ni vedelo, katera zasedba bo prevladala.

Na koncu so si prvi par točk pripisale gostiteljice, ki so odpor gostinj dokončno zlomile slabi dve minut pred koncem, ko je za tri točke zadela Špela Hatunšek, zmago pa potrdile s polaganjem Katje Klančnik in prostim metom Ajše Zdovc.

Klančnikova je bila z 11 skoki, 8 točkami, 4 pridobljenimi žogami, 3 podajami in 2 blokadama na koncu najkoristnejša igralka tekme, na drugi strani pa je najbolj učinkovito predstavo prikazala Bojana Đurić, ki je vknjižila 8 skokov in podaj, 4 točke ter 3 pridobljene žoge.

Najkoristnejša igralka drugega kola je postala Urška Žibert, ki je za zmago Triglava proti Domžalam dosegla 21 točk, 9 izsiljenih osebnih napak, 6 podaj, 5 skokov in 3 pridobljene žoge (indeks 31).

1. SKL za ženske, 2. kolo:

Sobota, 14. oktober:

KONJICE - JEŽICA 60:51 (15:18, 14:8, 18:12, 13:13)

Ramšak 14, Podgrajšek, Einfalt in Zdovc 10, Klančnik 8; Bajrektarević 12, Gerič Škopac 9, Kramžar 8.

STATISTIKA

Stojan Fink, trener Konjic:

"Zadovoljen sem z zmago, medtem ko igra ni bila taka kot jo znajo moje punce. Vseeno čestitke mojim igralkam za prvo zmago in nasprotnicam za igro."

Mladen Rajić, trener Ježice:

"Čestitke nasprotniku za zasluženo zmago. Tekmo smo dobro odprli, po prvi četrtini pa smo preveč zaostali. Dovolili smo nasprotniku, da povede, mi pa smo v preveliki želji zgrešili preveč odprtih metov. Na koncu smo prišli na štiri točke zaostanka, a nam nasprotnik ni dovolil preobrata. Čestitke dekletom za borbo. Mislim, da lahko igramo še bolje in da bomo to pokazali že na naslednji tekmi."


CINKARNA CELJE - MARIBOR 77:51 (13:12, 28:13, 16:13, 20:13)

Marić 18, Slonjšak 14, Ocvirk 12; Cvijanovič 9, Pukl 8, Pučko in Kuzma 7.

STATISTIKA

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:

"Čestitke ekipi Maribora za všečno igro, prav tako pa našim mladim dekletom za prikazano igro v zadnji četrtini. Vse ostalo je za pozabo."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Čestitam ekipi Celja za več kot zasluženo zmago. Mislim, da smo imeli tudi mi na tej tekmi svoja obdobja. Želim si, da bi se ta obdobja v prihodnje še podaljševala."


DOMŽALE - TRIGLAV 28:76 (8:20, 10:19, 8:24, 2:13)

Kračan 9, Percan in Mitrić 6, Tajher 5; Žibert 21, Abramovič 15, Jakobčič 12.

STATISTIKA

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Začeli smo slabo, nato pa smo povsem popustili. Glede na situacijo sem vedel, da bo težko, a za tak polom in slabo igro ne najdem pametnega opravičila. Lahko le prevzamem težo odgovornosti. Sem pa zelo razočaran nad reakcijo igralk."

Ernest Novak, trener Triglava:

"Rad bi čestital dekletom za dobro predstavo. Mislim, da smo vseh 40 minut odigrali kvalitetno. Želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje."


Petek, 13. oktober:

AKSON ILIRIJA - GROSUPLJE 58:85

POROČILO TEKME

Share

Dodaj komentar

Iskalnik