Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: V gosteh slavili le prvaki

V Komendi se je sinoči končal prvi krog rekreativne lige K40, v katerem so se v tednu dni zvrstile štiri zanimive tekme.

 

(foto: K40.si)

V Ljubljani sta se pomerila Ilirija in Ihan, v Cerknici Cerknica in Kings Ljubljana, v Kranjski Gori Kranjska Gora in Klub radovljiških študentov, v Komendi pa Komenda in Adecco Kranj.

Prvo zmago so slavili vsi gostitelji, razen Komende, ki je proti zmagovalcem lanskoletne krstne sezone včeraj klonila s 67:78.

Poraženci bodo imeli novo priložnost za zmago že naslednji teden, ko bodo na sporedu novi štirje obračuni. 

Kings Ljubljana bodo gostili Ilirijo (sreda ob 21.00), Komenda pa Kavarno Zlato Polje (petek ob 18.30). Ihan in KRŠ bosta počivala, na preostalih dveh tekmah pa se bodo udarili Sotočje in Cerknica (torek ob 21.00) ter Adecco Kranj in Kranjska Gora (sreda ob 21.00).

Liga K40:

1. krog, Vzhod:

Petek 6. oktober:

KD ILIRIJA - KK IHAN 73:71 (13:14, 19:21, 19:15, 22:21)

Ilirija: Mrcina 20, Beltram 17, Bukovec 13, Čolič 7, Subotič in Šumih 4, Derajič in Meze 3, Čukovič 2, Kosmač P., Kosmač J.

Ihan: Prinčič J. 19, Belingar 13, Hočevar in Juhant 8, Prinčič M. in Kopač 7, Narič 4, Belšak 3, Božjak 2

POSNETEK TEKME

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Veseli nas, da smo del druščine K40. Že na uvodu v tekmovanje razburljiva tekma, kjer smo poleg zmage dobili neprecenljive izkušnje. Čestitke Ihanu za zelo korektno tekmo. Veselimo se že naslednje izkušnje."

Aljaž Belingar, Ihan:

"Otvoritvena tekma za nas ni bila najbolša. Začeli smo slabo in brez prave energije, kar nas je spremljalo celo tekmo. Mladi nasprotniki Ilirije so se hitro sprostili in dobili zadostno mero poguma, da so držali korak z nami skozi celotno tekmo. Na koncu pa nas je pokopala ravno naša nezbranost, in nasprotniki so s skokom v napadu in metom v zadnji sekundi zasluženo dobili srečanje. Mi bomo poskušali to srečanje čim hitreje pozabiti, Iliriji pa iskreno čestitam za zasluženo zmago."


Sreda 11. oktober:

KK CERKNICA - KINGS LJUBLJANA 68:49 (20:13, 17:12, 15:6, 16:18)

Cerknica: Bavdek 20, Petavs Ž. 15, Korošec in Petkovič 13, Škrbec 4, Petavs J. 2, Brlan 1, Zorman, Opeka, Mišič, Šparemblek, Širaj.

Kings Ljubljana: Krizanec 13, Šouta 8, Jusufagič 7, Orešnik 6, Ažman 4, Čebulj in Škorič 3, Bijelič, Ulčar in Šerič 2, Trdin, Makuc.

POSNETEK TEKME

Blaž Korošec, Cerknica:

"Ker je to naša krstna sezona v ligi K40, bi se najprej zahvalil organizatorju, Roku Klemenčiču, in mu čestital za uspešen začetek lige in korektno sodelovanje. Vidi se, da je vloženega veliko truda in volje, na kar lahko pripomnim samo to, da je lahko primeren zgled vsem, ki delujejo na podobnih položajih. Kar pa se tiče današnje tekme, samo srečanje je izpolnilo moja pričakovanja v smislu, da je potekalo v tempu, kjer sem lahko preizkusil vse opcije, s katerimi sem danes razpolagal. Večjo minutažo sem tako ponudil igralcem, ki so relativno mladi, predvsem pa neizkušeni na nivoju članske igre, kar pa je tudi primarni cilj in razlog, da smo se pridružili omenjeni ligi. Na dvoboju smo bili sicer brez glavnega igralca in še treh ostalih, ki prav tako zasedajo položaje v prvi peterki, posledica tega pa je bila polomljena igra, nad katero vsekakor ne morem biti navdušen. Zmagali smo s prepričljivo razliko, vendar se moramo zavedati, da smo jo dosegli proti nasprotniku, ki še ni uigran in zato razloga za veselje in pohvale nisem iskal. Strmeti moramo k bolj kvalitetni in konstantni igri, dvigniti pa moramo tudi nivo energije in želje po borbi, saj pri nobeni tekmi ni opravičila, da se tega ne pokaže na parketu. Nasprotnikom bi čestital za športno srečanje in jim hkrati zaželel uspešno pot pri doseganju svojih ciljev. Pohvale tudi sodnikom za dober izbor kriterija in korektno sojenje."

Matjaž Mlakar, Kings Ljubljana:

"Tekmo smo začeli dobro in v uvodnih minutah povedli. V nadaljevanju tekme so domačini prevzeli pobudo na igrišču in počasi začeli obračati tekmo v svojo korist. Pozna se, da še nismo dobro uigrani, saj so za nami šele trije treningi in se fantje še ne poznajo dobro med seboj. V nadaljevanju sezone pričakujem, da bomo vse bolj uigrani in bomo lahko na igrišču enakovredni vsem ekipam. Čestitam fantom za borbenost in ekipi Cerknice za zasluženo zmago."


1. krog, Zahod:

Četrtek 12. oktober:

KRANJSKA GORA - KRŠ 70:66 (16:18, 26:19, 29:10, 8:19)

Kranjska Gora: Krašovec in Tarman 17, Trstenjak U. 11, Todorovič 9, Husenbašič 8, Oman 4, Smolej in Vukovič 2.

Klub radovljiških študentov: Završnik J. 21, Završnik L 13, Pirih 11, Šparovec 9, Zupan 6, Jenstrle in Ravnik 3, Dežman.

POSNETEK TEKME

Luka Dežman, KRŠ:

"Nova sezona, stari problemi. Pozna se nam, da še nismo naredili niti enega skupnega treninga. Začeli smo sicer precej izenačeno, vendar so si domačini skozi tekmo postopoma priigrali kar lepo prednost in pred zadnjo četrtino vodili že za 15 točk. V obrambi smo bili še konkurenčni, vendar smo v napadu povsem odpovedali. Met z razdalje nam nikakor ni stekel, posledično pa tudi igra ne. V zadnji četrtini smo vseeno dokazali, da lahko igramo, vendar nam je za presenečenje zmanjkalo časa. Čestitam nasprotni ekipi za zmago."


Petek 13. oktober:

KOMENDA - ADECCO KRANJ 67:78 (10:19, 20:27, 15:15, 6:17)

Komenda: Mirt 18, Štern A. 11, Zorman A. in Lisec 8, Zadnik 7, Špendal 5, Avdič 4, Zorman M., Maren in Hozjan 2, Urankar, Avbelj G.

Adecco Kranj: Antolovič 20, Hlebec 11, Hribernik 10, Kondič 9, Kokalj 8, Vršnik 7, Kožič 4, Bulič in Rozman 3, Lokar 2, Bizjak, Iskra.

POSNETEK TEKME

Jan Šoper, Komenda:

"Glede na to, da smo odigrali prvo uradno člansko tekmo, smo lahko zadovoljni. Začeli smo nesigurno in zadržano, kar so gostje izkoristili. V nadaljevanju smo se sprostili ter z bolj agresivno igro tekmo naredili zanimivo. Na koncu so gostje zasluženo slavili, mi bomo svojo priložnost iskali prihodnji teden. Hvala številni publiki, ki nas je prišla podpret."

Ambrož Belehar, Adecco Kranj:

"Za nami je prva tekma v novi sezoni. Fantje so prikazali všečno igro v napadu in v obrambi. Na momente smo preveč divjali, a to se bo tekmo po tekmo odpravljalo. Čestitke fantom za zmago in pa ekipi Komende za korektno in všečno košarko."

Sorodni prispevki:

V petek začetek druge sezone lige K40

Share

Dodaj komentar

Iskalnik