Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Novinci presenetili podprvake

Če gre soditi po dogajanju na prvih šestih tekmah, bo letošnja sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje nadvse atraktivna.

(foto: KRLZ)

V prvem tekmovalnem tednu smo bili deležni strelskega šova Oskarjev, Barbarov in Čričkov, ki so svoje nasprotnike odpravili s 43, 21 in 17 točkami razlike, v drugem tednu pa so bila srečanja precej bolj izenačena, saj so z več kot tremi točkami razlike zmagali le Šajspoh Rangersi.

Slednji so v pravem laškem derbiju Tiferje premagali z 38:26, na preostalih dveh dvobojih pa so zmago vknjižili Barbari in novinci iz vrst ŠOHT-a, ki so v tesni končnici ugnali Veterane Zlatoroga (48:47) oziroma podprvaka Mair Team (53:50).

Za najboljšega strelca drugega tekmovalnega tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje je bil okronan nekdanji igralec druge slovenske košarkarske lige Tadej Tušek, ki je k zmagi hrastniških Barbarov prispeval kar 22 točk.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 2. teden rednega dela:

Četrtek, 5. oktober:

BARBARI - ZLATOROG VETERANI 48:47

Barbari: Tušek 22, Majes in Deželak 10, Tilinger 4, Golotič in Kumberger 3.

Zlatorog Veterani: Blagotinšek 15, Cizej 11, Uršič in Seme 8, Pajnič 5.

V zelo izenačenem srečanju smo videli veliko izmenjav v vodstvu. V tretji četrtini so si Veterani priigrali manjše vodstvo, ki pa ga je ​Matija ​Majes v zadnji sekundi​​ izničil. Tako kot praktično celotna tekma, je bila tudi zadnja četrtina izenačena vse do zadnjega napada. Deset sekund pred koncem je po mrtvi žogi posest pripadla Barbarom. Odgovornost je prevzel izkušeni Tadej Tušek, ki je z metom s pol​ ​razdalje suvereno zadel za zmago v zadnji sekundi.


ŠOHT - MAIR TEAM 53:50

Šoht: Golob 19, Lapornik in Virant 10, Skaza in Salihović 5, Bostič 4, Kos 1.

Mair Team: Jasenčić 18, Meško in Krznarič 8, Štibernik 7, Tomažič 6, Roglevski 2, Vozel 1.

Kot prvo tekmo, smo tudi drugo tekmo gledali izzenačen dvoboj vse do zadnje četrtine. Štiri minute pred koncem je Rok Golob malce povečal prednost​ Hrastničanov,​ a je zaradi izpolnjenega bonusa Šohta kasneje​ ​s prostima metoma​ rezultat ​izenačil Edin Jasenčić. Ob nekaj napakah na obeh straneh so v zadnjo minuto s točko prednosti odšli ​H​rastničani. Napad za zmago so v zadnji​h​ sekundah imeli ​Z​agorjani, a so ga zapravili in zmago podarili Šohtovcem.


ŠAJSPOH RANGERS - TIFERJI 38:26

Šajspoh Rangers: Perak 14, Korošec 10, Fantinato 5, Smiljić 4, Požin 3, Siljan 2.

Tiferji: Bajramlić 8, Mirt 5, Teržan in Skok 3, Kaluder, Kolšek in Zdolšek 2, Požun 1.

POSNETEK TEKME

Kot smo bili navajeni že od prvih dveh tekem, smo tudi v tretji tekmi​, ​ki je veljala za derbi večera, gledali napeto borbo vse do konca. Tekma se je razvila šele v drugem delu, ko sta obe ekipi zaigrali boljše kot v prvem delu. Rangersi so skozi celo zadnjo četrtino imeli manjšo prednost, ki pa so jo proti koncu povečali in zabeležili zelo pomembno zmago.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik