Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Bo Beno Udrih še naprej "poredni fant"?

Na začetek nove sezone so se začela pripravljati že tudi moštva severnoameriške lige NBA, ki bodo konec tedna pričela z igranjem pripravljalnih tekem.

 

(foto: Detroit Pistons)

Prejšnjo sezono so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu nastopali Goran Dragić, Beno Udrih in Aleksander Vujačić, v prihodnji sezoni pa bosta v njej Slovenijo najverjetneje predstavljala samo Dragić in Udrih, medtem ko bo Vujačić igral za italijanski Fiat Torino.

Pogodbo v ligi NBA ima zaenkrat sklenjeno le 31-letni kapetan slovenske reprezentance, ki se je leta 2015 z Miami Heatom dogovoril za petletno sodelovanje, štiri leta starejši Udrih pa kani kariero nadaljevati pri Detroit Pistonsih.

Šempetrčan je barve Batov branil že v pretekli sezoni (njegovo povprečje je znašalo 14 minut, 5,8 točke, 3,4 podaje in 1,5 skoka), če jih bo tudi v letošnji, pa bo jasno po pripravljalnem obdobju, v katerem si bo s čim boljšimi predstavami skušal zagotoviti podaljšanje pogodbe.

*Poredni fantje oziroma Bad Boys je vzdevek Detroit Pistonsov, izhaja pa iz konca 80. oziroma začetka 90. let, ko so Detroitčani tudi s pomočjo 'umazane igre' osvojili svoja prva naslova lige NBA.

Sorodni prispevki:

Vujačić še tretjič pri naših zahodnih sosedih

Share

Dodaj komentar

Iskalnik