Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenci znova na vrhu

Košarkarji 3x3 Pirana so veliki zmagovalci turnirja svetovne turneje Masters v kitajskem Čengduju. V finalu so s točko razlike ugnali srbski Zemun. Kranj je turnir zaključil na četrtem mestu, Ljubljana pa na petem.

(foto: FIBA)

V kitajskem Chengduju je med vikendom potekal turnir serije Masters, na katerem so nastopile tudi tri slovenske ekipe. Prav vsem se je uspelo prebiti v četrtfinale, kjer pa so svojo pot zaključili igralci Ljubljane, ki so z 12:14 morali priznati premoč rojakom iz Kranja.

V polfinalu sta se ponovno srečali slovenski ekipi, Piran je bil z 20:15 uspešnejši od Kranja in se prebil v veliki finale, kjer je nato z 19:18 ugnal še prvega nosilca turnirja, srbski Zemun.

VIDEO: VRHUNCI FINALA

Za zmagovalce Mastersa v Čengduju so nastopili Simon Finžgar, ki je osvojil naziv najkoristnejšega košarkarja turnirja, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt.

Ljubljano so zastopali Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Želimir Zagorac, Kranj pa so predstavljali Boris Jeršin, Mensud Julević, Jasmin Perkovič in Siniša Štemberger.

VIDEO: MVP SIMON FINŽGAR

Share

Dodaj komentar

Iskalnik