Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Velik dan za vse, ki živimo za slovensko košarko"

Izbrana vrsta Slovenije se je po letu 2009 zopet prebila med najboljšo četverico evropskega prvenstva, kjer se zdaj resno spogleduje z osvojitvijo tako želenega odličja. Po veliki zmagi nad Latvijo sta pred zbrane medije stopila selektor Igor Kokoškov in kapetan Goran Dragić.

(foto: FIBA)

»Bila je zelo težka tekma, tako po poteku kot za pripravo. Ekipa Latvije je zelo posebna, Porzingis pa unikaten igralec, ki je pravi izziv za katerokoli zasedbo. A naše fante vse to ni zmedlo, po slabi drugi četrtini so stopili skupaj, pokazali srce in karakter, dihali eden za drugega in se spodbujali tudi s klopi ter zasluženo zmagali. Za vse nas, ki živimo za slovensko košarko, je to velik dan, kljub vsem čestitkam pa medalje še nimamo, zato moramo ostati zbrani in se Španije lotiti tako kot vse dosedanje nasprotnike,« je po tekmi evforijo miril Igor Kokoškov, Goran Dragić pa se je že ozrl na prihajajoči obračun s Španijo:

»Vesel sem, da smo zdržali. Da smo imeli mirne glave takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Vedel sem, da nas bodo Latvijci skušali sprovocirati, tako kot so nas že na prejšnjem evropskem prvenstvu, predvsem mene in Luko, zato sem se na to pripravil, nisem pa si mislil, da bo na koncu tako napeto. A tudi na to smo morali biti pripravljeni. V polfinalu nas čaka zelo zanimiv nasprotnik. Treba se bo dobro pripraviti. Če hočeš osvojiti medaljo, moraš premagovati tudi najboljše.«

Sorodni prispevki:

Slovenija preprečila prekletstvo in napredovala v polfinale!

Share

Dodaj komentar

Iskalnik