Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovencem se polfinale skriva za visoko oviro

Evropsko prvenstvo za moške se je prevesilo v zaključni del. Za osvojitev 40. naslova prvaka se v Istanbulu poteguje le še osem ekip, med njimi pa je tudi slovenska reprezentanca, ki bo nocoj iskala pot do svoje druge uvrstitve v polfinale.

(foto: FIBA)

Sloveniji bo v četrtfinalu nasproti stala Latvija, s katero se je v izločilnih bojih pomerila že tudi na prejšnjem evropskem prvenstvu, kjer pa je v osmini finala potegnila krajši konec, saj je ob slabem metu za dve točki (16/41 oz. 39 %, Latvija 20/32 oz. 62,5 %) in nezbrani igri v končnici tekme izgubila s 66:73.

Slovencem je tedaj največ težav povzročal danes 28-letni organizator igre Janis Strelnieks, ki je tudi letos član latvijske izbrane vrste, v kateri je prvi podajalec (povprečno 6,2 podaji na tekmo) in peti strelec (8 točk).

Pri Latviji več točk od njega dosegajo brata Dairis (11 točk) in nam bolj poznani Davis Bertans (12,2 točki), ki igrata na položaju branilca oziroma krila, krilo Janis Timma (15,2 točki) in center Kristaps Porzingis (21,8 točke).

Slednji je tudi najkoristnejši igralec ekipe, saj 22-letni in 218 cm visoki zvezdnik New York Knicksov na tekmo beleži 21,8 točke, 5,8 skoka, 2 blokadi in 1 podajo.

Latvijci so sicer 1. strelci (povprečno 90 točk; Slovenci tretji s 87 točkami), 2. podajalci (24 podaj; Slovenci štirinajsti z 18 podajami), 11. blokerji (2 blokadi; Slovenci peti s 3 blokadami), 13. skakalci (34 skokov; Slovenci tretji z 39 skoki) in 22. oziroma predzadnji kradljivci žog (5 pridobljenih žog; Slovenci prvi z 9 pridobljenimi žogami) evropskega prvenstva.

Evropsko prvenstvo za člane, Istanbul:

Četrtfinale:

Torek, 12. september, ob 20.30:

SLOVENIJA - LATVIJA

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Latvija iz tekme v tekmo igra bolje, proti Črno gori pa je brez dvoma prikazala svojo najboljšo različico. Zadela je kar petnajst trojk iz petindvajsetih poskusov in znova dokazala, da je strelsko zelo močna ekipa. Izstopa Porzingis, s katerim bomo imeli največ težav, če bo igral z obrazom proti košu. Če pa se bo spustil pod koš, ga lahko tam Vidmar in Dimec dobro onemogočata. Dejstvo pa je, da je Latvija s Porzingisom na parketu veliko bolj nevarna, saj imajo ostali igralci več prostora. V vsakem primeru nas čaka težka tekma, a prepričan sem, da bodo igralci dali vse od sebe, da ostanemo v Turčiji."


Sorodni prispevki:

V boju za medalje ostaja le še osem ekip

Slovenci v četrtfinalu s starimi znanci

Share

Dodaj komentar

Iskalnik