Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Perspektivni Polzelan že pri 11 letih zaigral proti svojemu idolu

V naslednji sezoni lige Nova KBM bo kar nekaj mladih slovenskih košarkarjev skušalo opozoriti nase. Med njimi bo tudi kapetan mladinske ekipe Hopsov Rok Arzenšek, 17-letni Polzelan na položaju organizatorja igre in branilca, ki med prvoligaši doslej še ni nastopil.

 

 

(foto: KD Hopsi; FIBA)

Hopsi boste v sezono krenili brez svojega najkoristnejšega igralca in prvega podajalca prejšnje sezone, Jakoba Čebaška in Žana Kosiča, ekipi pa so se priključili Sebastjan Borse, Nikolas Šuša, Nik Dragan in Američan Chauncey Collins. Kako zaenkrat potekajo priprave in ali prenovljena ekipa že diha kot eno?

Priprave potekajo v domačem kraju na Polzeli. Imamo odlične pogoje za treninge, ki potekajo dvakrat dnevno. Odigrali smo že tudi nekaj prijateljskih tekem. Z igralci se med seboj zelo dobro razumemo, tako na parketu kot tudi izven igrišča. Prava kemija pa se bo pokazala na tekmah, ko bo šlo zares.

Misliš, da je letošnja zasedba dovolj kakovostna, da ponovi ali celo izboljša lansko uvrstitev v ligo za prvaka in preboj na zaključni turnir pokala Spar?

Ekipa je dobro sestavljena. V ligi Nova KBM se bomo borili za najvišja mesta, v pokalu Spar pa se bomo zopet poskusili uvrstiti na zaključni turnir četverice.

V pretekli sezoni si bil prvič del članske ekipe, a v državnem prvenstvu nisi nastopil. V ligi Nova KBM boš tako prve minute odigral v letošnji sezoni, ki jo bodo Hopsi odprli z gostovanjem pri koprski Sixt Primorski. Proti kateremu nasprotniku bi najraje doživel svoj debi?

Na treningih redno in zavzeto treniram ter si bom tako poskusil pridobiti kakšno minuto igranja v ligi Nova KBM. Če lahko izbiram, bi za svoj debi izbral Olimpijo, saj so to želje vsakega mladega košarkarja.

Športna dvorana Polzela je tvoj drugi dom že vse odkar si naredil svoje prve košarkarske korake. Od katerega trenerja si pridobil največ znanja o košarki?

Svoje prve košarkarske korake sem naredil v košarkarski šoli Pungi, ki jo je, skupaj s Sebastjanom Podvršnikom, vodil trener Benjamin Pungartnik. Kasneje sta me trenirala Andrej Podvršnik in Matej Lukan, sedaj pa me že nekaj let trenira kapetan Hopsov Uroš Godler. Od vsakega trenerja sem pridobil ogromno znanja, ki ga zdaj želim čim bolje uporabiti.

Pri Hopsih je svojo kariero začel tudi Beno Udrih, skupaj z Aleksandrom Vujačićem najuspešnejši slovenski košarkar v zgodovini lige NBA. Verjetno se ne bi branil, če bi šel po njegovi poti?

Noben igralec se tega seveda ne bi branil, saj o ligi NBA sanja vsak košarkar, ampak vanjo uspe priti le redkim izjemam.

Tvoj idol pa je sicer trenutno najmlajši članski reprezentant Luka Dončić. Kaj te pri njem tako navdušuje? Ali bi rad v svojo igro vnesel kakšno njegovo potezo?

Pri njem me navdušuje njegova raznovrstna igra. Je zelo dober v metu z razdalje, njegove podaje so fenomenalne, zares izvrsten je tudi v prodorih. Pri tem je zanimivo, da sem proti Luki že igral, in sicer na Dnevu slovenske košarke v Domžalah. Še danes se zelo dobro spominjam, kako sem šel v protinapad in kako ga je z blokado ustavil prav on. Proti njemu je bilo super igrati, že takrat pa je izstopal med vrstniki.

Kaj pa bi sicer še rad nadgradil v svoji igri?

V svoji igri moram izboljšati še kar nekaj stvari. Na prvem mestu je igra v obrambi. Povsod so sicer še malenkosti, ki se jih da izboljšati z rednim treniranjem.

Slovenski košarkarski trenerji nam večkrat potožijo, da mlajše generacije vse težje navdušujejo za naporne treninge, brez katerih pa se posameznik nikakor ne more razviti v vrhunskega igralca. Kakšne so tvoje izkušnje in kaj tebe žene, da dan za dnem tako zavzeto treniraš?

Zavedam se, da s čim več treningi prideš do želenega rezultata. Kondicijski treningi so osnova, brez katerih ni uspeha.

Share

Komentarji   

 
+17 #2 mari 22:49 11-09-2017
sportnik zelo se strinjam s teboj. g.Kropf zelo pohvalno , dajte trenerji mladim kosarko sploh tistim ki ne manjkajo treninga in so garaci
Citat
 
 
+29 #1 Športnik 15:37 11-09-2017
Dober intervju.Mi je g.Kropf všeč da tako najdete mlade perspektivne igralce.Veliko je igralcev,mladih seveda,ki so igrali in bili aktualni samo v nekem obdobju.Taki ki vztrajajo od svojega recimo 9,10 leta do danes je malo.Takim ,danes 18,19,20 letnim fantom vse čestitke da igrajo košarko.Takim bi tudi trenerji morali dati več priložnosti da se lahko dokazuje 1 ,2 ali pa tretji ligi.še več takih intervjujev.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik