Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Natančno smo izpolnili načrt"

Izbrana vrsta Slovenije se je z zmago nad Ukrajino še šestič v zgodovini uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Po njeni prav tako šesti zaporedni zmagi na letošnjem velikem tekmovanju stare celine so svoje misli ubesedili selektor Igor Kokoškov, najkoristnejši igralec tekme Anthony Randolph in drugi strelec zmagovalcev Klemen Prepelič.

(foto: FIBA)

»Dobro smo se pripravili na tekmeca, saj smo se zavedali, da si ne smemo privoščiti slabega dne. Ni nas bilo strah. Igralci so bili zbrani in na igrišču so dali vse od sebe. Zadovoljen sem z energijo, ki so jo pokazali. Nismo odigrali popolne tekme, naredili smo kar precej napak, a generalno gledano sem zadovoljen, saj smo natančno izpolnili načrt. Jutri nas čaka dan odmora, nato pa bomo začeli pripravo na naslednjega tekmeca. Zdaj ne bi bilo pošteno govoriti o tem, koga si bolj želimo, saj imata tako Latvija kot Črna gora dovolj izkušenih in neugodnih igralcev,« je po zmagi, ki ohranja naše upe po osvojitvi prvega žlahtnega odličja, povedal Igor Kokoškov.

S prepričljivo predstavo slovenske reprezentance sta bila zadovoljna tudi Anthony Randolph in Klemen Prepelič. Prvi v svoji igri vidi še nekaj rezerv, drugi pa želi ostati v tekmovalnem ritmu.

»Čeprav sem zadel nekaj košev, to še ne pomeni, da sem igral dobro. Imel sem že boljše tekme na tem prvenstvu, vendar žoga tedaj ni hotela skozi obroč. Dobro smo opravili delo. Strokovni štab nas je odlično pripravil na tekmeca, mi na parketu pa smo izpolnili naloge. Igrali smo tako kot na vseh dosedanjih tekmah. Dobra obramba nam je prinesla lahke zaključke, odlično vzdušje v ekipi pa nam omogoča tudi zelo dobro komunikacijo na igrišču,« je dejal Randolph, Prepelič pa je dodal:

»Naš načrt je bil čim prej zlomiti odpor Ukrajincev. Do polčasa smo si nabrali lepo prednost, a smo se med odmorom zmenili, da jo moramo še povečati. Ko smo prišli na plus 20, je tudi Ukrajini popustila zbranost in imeli smo odprto pot do zmage. Zavedamo se, da so pred nami le še tri tekme, zato je trener večji del tekme vztrajal z najboljšimi na parketu, saj moramo ostati v tekmovalnem ritmu. Če bo Randolph tudi na naslednjih tekmah igral tako kot danes, se nimamo česa bati.«

Sorodni prispevki:

Slovenija že med najboljšo osmerico v Evropi

V drugem delu EP 2017 tudi sosede Slovenije

Goran Dragić najboljši strelec evropskega prvenstva

Share

Dodaj komentar

Iskalnik