Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci v izločilnih bojih najprej z Ukrajinci

V turški prestolnici Istanbul se bo danes začela osmina finala moškega evropskega prvenstva. Slovenska reprezentanca si bo preboj v četrtfinale skušala izboriti z zmago nad izbrano vrsto Ukrajine, obračun starih znancev pa se bo začel že ob 11.30 uri po slovenskem času.

(foto: FIBA)

Naši fantje so prvi del evropskega prvenstva zaključili brez poraza, njihovi naslednji nasprotniki pa so v skupini B premagali Gruzijo (88:81) in Izrael (88:64), izgubili proti Nemčiji (63:75), Italiji (66:78) in Litvi (62:94) ter osvojili četrto oziroma zadnje mesto.

Ukrajinci so 1. blokerji (povprečno 4 blokade; Slovenci peti s tremi blokadami), 5. podajalci (20 podaj; Slovenci dvanajsti z 18 podajami), 12. skakalci (35 skokov; Slovenci peti z 38 skoki) ter 16. strelci (73 točk; Slovenci tretji z 89 točkami) in kradljivci žog (6 pridobljenih žog; Slovenci drugi z 9 pridobljenimi žogami) evropskega prvenstva.

Slovenska in ukrajinska reprezentanca se dobro poznata, saj sta se doslej srečali dvanajstkrat. Slovenski košarkarji so prvi dve tekmi izgubili, nato pa zabeležili deset zaporednih zmag. Zasedbi sta se nazadnje srečali na letošnji pripravljalni tekmi v Opatiji, kjer so varovanci Igorja Kokoškova po odlični zadnji četrtini (16:9) slavili zmago z 78:67. Najkoristnejši igralec tekme je bil Edo Murić (13 točk, 6 skokov, 2 ukr. žogi in 1 podaja), prvi strelec pa Jaka Blažič (14 točk).

Najkoristnejši igralec in prvi strelec Ukrajine je 25-letni in 216 cm visoki center Artem Pustovji, ki na tekmo prispeva 17,6 točke, 5,8 skoka, 1,6 blokade ter po 1 podajo in pridobljeno žogo.

Evropsko prvenstvo za člane, Istanbul:

Osmina finala:

Sobota, 9. september, ob 11.30:

SLOVENIJA - UKRAJINA

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Čaka nas ena najpomembnejših tekem v drugem delu tekmovanja. Igramo proti reprezentanci Ukrajine, s katero smo se srečali že v pripravljalnem obdobju in v lanskoletnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Vse omenjene obračune smo dobili, vendar nas to ne sme zavesti, saj je začela Ukrajina v zadnjih tekmah igrat dobro košarko. Paziti bomo morali na njihove hitre napade in igro visokih igralcev v postavljenih napadih. Najpomembnejše je, da bomo igrali našo igro, kar pomeni, da moramo biti še hitrejši in odločnejši kot Ukrajinci."


Sorodni prispevki:

Goran Dragić najboljši strelec evropskega prvenstva

V drugem delu EP 2017 tudi sosede Slovenije

"Morali se bomo zavedati, da poraz pomeni odhod domov"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik