Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Goran Dragić najboljši strelec evropskega prvenstva

S koncem prvega dela evropskega prvenstva smo dobili tudi seznam najboljših posameznih igralcev, ki smo jih razdelili glede na njihov učinek pri šestih različnih statističnih kazalcih.

(foto: FIBA)

Za slovenske košarkarske navdušence je najbolj zanimiv podatek, da je prvi strelec prvenstva kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, ki na tekmo dosega povprečno 24,4 točke.

Starejši od bratov Dragić na srečanje beleži tudi 5,2 podaji, 3,4 skoka in 1,8 pridobljene žoge, s to statistiko pa na lestvici najbolj učinkovitih igralcev tekmovanja zaseda odlično drugo mesto.

Boljše predstave je v skupinskem delu prikazal le britanski center Gabriel Olaseni, čigar povprečje je znašalo 16,8 točke, 11,2 skoka, 2 podaji in 1 pridobljena žoga.

Prvi skakalec evropskega prvenstva je litovski center Jonas Valančiunas (povprečno 11,4 skoka; najboljši Slovenec je enajstouvrščeni Luka Dončić s 7,2 skoka), najboljši bloker je latvijski (krilni) center Kristaps Porzingis (2 blokadi; Anthony Randolph 3. z 1,6 blokade), najboljša podajalca sta litovski organizator igre Mantas Kalnietis in finski branilec Petteri Koponen (oba po 7,2 podaji; Goran Dragić 9. s 5,2 podaje), najboljši kradljivec žog pa je izraelski (krilni) center Richard Howell (3,3 ukr. žoge; Goran Dragić 9. z 1,8 ukr. žoge), ki pa bo ta naziv, tako kot Olaseni, najverjetneje izgubil, saj se Izraelu in Veliki Britaniji ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Sorodni prispevki:

V drugem delu EP 2017 tudi sosede Slovenije

"Morali se bomo zavedati, da poraz pomeni odhod domov"

Slovenija v osmino finala odhaja brez poraza

Share

Komentarji   

 
0 #1 jana 14:20 09-09-2017
Čestike naši
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik