Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V drugem delu EP 2017 tudi sosede Slovenije

Po zadnjih tekmah v predtekmovanju moškega evropskega prvenstva so sinoči postali znani vsi udeleženci izločilnih bojev, ki se bodo v Carigradu odvijali od sobote dalje.

(foto: FIBA)

Poleg Slovenije so se med najboljšo šestnajsterico uvrstile prav vse njene sodelujoče sosede Hrvaška, Italija in Madžarska, vstopnico za Istanbul pa so si rezervirale še branilka naslova Španija, aktualna podprvakinja Litva, pred dvema letoma tretjeuvrščena Francija in četrtouvrščena Srbija, Grčija, Latvija, Turčija, Finska, Črna gora, Rusija, Nemčija in Ukrajina.

Zadnje tri omenjene reprezentance so prejšnje evropsko prvenstvo končale na 17., 18., in 22. mestu, Črnogorci pa so vredni posebne omembe, saj so se v drugi del najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na stari celini prebili prvič v svoji zgodovini.

Slovenci (1. v skupini A) bodo izločilne boje začeli v soboto z obračunom z Ukrajinci (4. v B), v primeru zmage pa jih v četrtfinalu čaka zmagovalec dvoboja med Latvijo (2. v D) in Črno goro (3. v C).

V preostalih parih osmine finala se bodo pomerile Španija (1. v C) in Turčija (4. v D), Litva (1. v B) in Grčija (4. v A), Srbija (1. v D) in Madžarska (4. v C), Finska (2. v A) in Italija (3. v B), Nemčija (2. v B) in Francija (3. v A) ter Hrvaška (2. v C) in Rusija (3. v D).

Sorodni prispevki:

"Morali se bomo zavedati, da poraz pomeni odhod domov"

Slovenija v osmino finala odhaja brez poraza

Share

Dodaj komentar

Iskalnik