Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija in Francija v boj za 1. mesto v skupini A

Na evropskem prvenstvu za članske košarkarje se bo danes začel zadnji krog predtekmovanja. Slovenska reprezentanca bo svoje zadnje srečanje v skupini A odigrala proti izbrani vrsti Francije, s katero se bo udarila za najboljše izhodišče pred osmino finala.

(foto: FIBA)

Pred dvema letoma tretjeuvrščeni, letos pa precej oslabljeni Francozi so 40. veliko tekmovanje stare celine začeli s presenetlijvim porazom proti Finski (84:86), potem pa po vrsti premagali Grčijo (95:87), Islandijo (115:79) in Poljsko (78:75), Slovenci pa so po štirih tekmah z istimi tekmeci še neporaženi. Na evropskem prvenstvu so brez poraza le še aktualni prvaki Španci.

Izbranci selektorja Vincenta Colleta so 1. strelci (povprečno 93 točk; Slovenci četrti s 87 točkami), 4. podajalci (20 podaj; Slovenci peti z 19 podajami), 7. skakalci (38 skokov; Slovenci četrti z 39 skoki), 8. blokerji (2 blokadi; Slovenci tretji s 3 blokadami) in 11. kradljivci žog (7 pridobljenih žog; Slovenci četrti z 8 pridobljenimi žogami) evropskega prvenstva,

Slovenska in francoska izbrana vrsta sta se doslej srečali sedemnajstkrat, v medsebojnih obračunih pa je uspešnejša Francija, ki je doslej slavila kar trinajstkrat. Zadnje srečanje datira v leto 2013 in četrtfinale evropskega prvenstva v Sloveniji, kjer so bili kasnejši evropski prvaki Francozi boljši z rezultatom 72:62.

Najkoristnejši igralec in prvi podajalec Francije je 28-letni in 188 cm visoki organizator igre Thomas Heurtel, ki na tekmo dosega 13,8 točke, 4,3 podaje, 3,8 skoka in 1 pridobljeno žogo.

Najbolj učinkovit igralec ter prvi strelec in podajalec Slovenije je 31-letni in 194 cm visoki organizator igre Goran Dragić, ki na srečanje prispeva 25 točk, 4,3 podaje, 3,3 skoka in 2 pridobljeni žogi.

Evropsko prvenstvo za člane, Helsinki:

5. kolo skupine A:

Sreda, 6. september, ob 13.45:

SLOVENIJA - FRANCIJA

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Igramo proti reprezentanci Francije, ki je nekoliko slabše začela to evropsko prvenstvo. Gre za ekipo, ki jo v večini sestavljajo NBA in evroligaški igralci. Francoska ekipa še vedno ne igra na nivoju kot pred leti, ko so reprezentanco sestavljali Parker, Batum in Gobert, se pa počasi dvigujejo v formi. So ekipa, ki ne meče veliko za tri točke, so pa pri tem elementu izredno natančni. Zelo dobri so tudi v skoku. Kontrolirati bomo morali mete za tri točke in dobiti skok. Gre za ekipo, ki igra veliko specifičnega "pick'n'rolla" na vrhu s posebnim ravnotežjem v igri. Na vse te dejavnike se bomo morali dobro pripraviti in Francozom onemogočiti lahke koše."


Sorodni prispevki:

Slovenci na pico za stotico, potem pa na piljenje taktike za Francijo

Slovenija še naprej s polnim izkupičkom

Share

Dodaj komentar

Iskalnik