Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci na pico za stotico, potem pa na piljenje taktike za Francijo

Izbrana vrsta Slovenije je zanesljivo premagala tudi Islandijo in s tem obdržala vse možnosti za osvojitev prvega mesta v skupini A. Po njeni četrti zaporedni zmagi so svoje misli ubesedili selektor Igor Kokoškov in prva strelca slovenske reprezentance Goran Dragić in Jaka Blažič.

(foto: FIBA)

»Na evropskem prvenstvu ni lahkih tekem in nasprotnikov. Morali smo se psihološko pripraviti na Islandijo, je ne podcenjevati, saj se lahko tak pristop hitro maščuje. Brez dvoma smo bili kakovostnejša ekipa in vesel sem, da je tudi ta tekma za nami. Zdaj nas čaka še ena zahtevna tekma proti Franciji, na kateri moramo biti pravi in zbrani vseh štirideset minut,« je po četrti zmagi dejal selektor Igor Kokoškov.

Da naloga ne bo tako enostavna sta se zavedala tudi kapetan Goran Dragić in Jaka Blažič, ki bo celotno ekipo peljal na pogostitev s pico, saj je bil ravno on tisti igralec, ki je dosegel prvo slovensko stotico na velikih tekmovanjih.

»Vedeli smo, da jih ne bomo razbili v prvi četrtini, saj so ekipa, ki igra z veliko energije od začetka do konca. V nadaljevanju pa so vendarle malce popustili in vse je bilo precej lažje. Vesel sem, da so skoraj vsi igralci dobili priložnost za igro, predvsem pa, da je Jaka Blažič zadel za prvo stotico Slovenije na velikih tekmovanjih. Moral bo častiti celo ekipo,« se je zmage in večerje razveselil Dragić, Blažič pa je pristavil:

»Islandci so začeli zelo agresivno in bili tako kot na ostalih tekmah do polčasa dokaj blizu. V nadaljevanju niso zdržali našega ritma, tako da smo ob nekaterih atraktivnih vložkih v napadu suvereno prišli do zmage. Z njimi nam raste samozavest in to se vidi pri vsakem posamezniku, saj imamo iz tekme v tekmo višji odstotek zadetih metov. Vseeno moramo vztrajati pri naši trdi obrambi, saj nam bo le ona prinesla uspeh, ko nam ne bo šlo v napadu. Čim prej moramo pozabiti to zmago, se spočiti in misli usmeriti v dvoboj s Francijo. Pripadla mi je čast, da sem dosegel prvo stotico Slovenije na evropskih prvenstvih, zato bom fante peljal na pico.«

Sorodni prispevkI:

Slovenija še naprej s polnim izkupičkom

Neporaženi Slovenci nad še nezmagovalne Islandce

Luka Dončić: "Kakovost moštva se pokaže v najtežjih trenutkih"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik