Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Neporaženi Slovenci nad še nezmagovalne Islandce

Slovenska reprezentanca bo po težko prisluženem dnevu odmora danes nadaljevala s tekmovanjem na evropskem prvenstvu. Njena četrta tekmica je izbrana vrsta Islandije, ki je v skupini A še edina brez zmage.

(foto: FIBA)

Prvouvrščena in zadnjeuvrščena ekipa predtekmovalne skupine A sta na prvih treh tekmah velikega tekmovanja stare celine zbrali povsem različen izplen. Slovenija je vse tri tekme dobila (premagala je Poljsko, Finsko in Grčijo), Islandija pa izgubila (klonila je proti Grčiji, Poljski in Franciji).

Islandci so tudi sicer med najmanj uspešnimi košarkarji na evropskem prvenstvu. Pri izgubljenih žogah so med vsemi udeleženci na 24. oziroma najslabšem mestu (povprečno 17 izgubljenih žog; Slovenci prvi z 10 izgubljenimi žogami), pri doseženih točkah na 22. mestu (67 točk na tekmo; Slovenci sedmi s 83 točkami), pri skokih na 13. mestu (34 skokov; Slovenci sedmi z 38 skoki), pri podajah (18 podaj; Slovenci štirinajsti s 17 podajami) in pridobljenih žogah pa na 9. mestu (7 pridobljenih žog; Slovenci šesti z 8 pridobljenimi žogami).

Islandska reprezentanca šele drugič igra na evropskem prvenstvu. Prvič so se širši evropski javnosti predstavili na prvenstvu pred dvema letoma in tekmovanje po petih porazih zaključili na zadnjem, 24. mestu.

Najkoristnejši igralec Islandije je 28-letni in 194 cm visoki organizator igre Hordur Vilhjalmsson, ki na tekmo dosega 10,3 točke, 3 podaje in 2,3 skoka.

Najbolj učinkovit igralec in prvi strelec Slovenije je 31-letni in 194 cm visoki organizator igre Goran Dragić, ki na srečanje beleži 26,3 točke, 4,3 podaje, 3 skoke in 1,7 pridobljene žoge.

Evropsko prvenstvo za člane, Helsinki:

4. kolo skupine A:

Torek, 5. september, ob 12.45:

SLOVENIJA - ISLANDIJA

Aleksander Sekulić, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Reprezentanca Islandije igra izjemno agresivno in nepopustljivo. Njihova največja odlika je, da so izjemno borbeni, primanjkljaj v višini pa nadomestijo z energijo. Vsi trije nasprotniki so imeli z islandsko kolektivno igro v prvem polčasu težave. To bo pravi test za našo individualno in kolektivno obrambo."


Sorodni prispevki:

Luka Dončić: "Kakovost moštva se pokaže v najtežjih trenutkih"

Slovenija do tretje zaporedne zmage

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Primorec 12:57 05-09-2017
Ker je izpustil dobršen del pripravljalbih tekem, je to dobra prilika, da se razigra še Čančar - naš tretji mož (brez Amerikanca).
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik