Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

KZS in predstavniki klubov ogorčeni nad izsiljevanjem DKS, turnir kadetinj odpadel

Na naš elektronski naslov smo včeraj prejeli novi dve sporočili, vezani na nastali problem med Košarkarsko zvezo Slovenije in Združenji slovenskih košarkarskih lig in klubov ter Društvom košarkarskih sodnikov Slovenije.

(foto: KZS; Slovenska Košarka)

V prvem se nam je znova oglasil vodja organizacijskega odbora mednarodnega turnirja kadetinj turnirja Bojan Hladnik, v drugem pa Košarkarska zveza Slovenija.

Hladnik je s težkim srcem pojasnil, da slovenski sodniki ostajajo pri svoji odločitvi, da vse do nadaljnjega ne sodijo na prijateljskih in uradnih tekmah slovenskih klubov, da ŽKD Ježica kot gostitelju turnirja nihče od odgovornih na KZS ni priskočil na pomoč, da organizacijski odbor turnirja druge rešitve ni našel, in da 29. mednarodni turnir kadetinj zato žal odpade.

Proti večeru se nam je nato oglasila tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je podala lastno izjavo in skupno izjavo predsednikov Združenj slovenskih košarkarskih lig in klubov. Njen zapis objavljamo v celoti.

Izvršni odbor KZS je na junijski seji sprejel sklep o višini sodniških stroškov. Pri tem je na pobudo predstavnikov vseh klubov znižal dosedanjo višino potnih stroškov. V zadnjih tednih je Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije zaradi omenjenega sklepa zagrozilo z bojkotom sojenja. KZS bo kljub temu skušala zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva.

V mesecu juniju je bil na Izvršnem odboru KZS sprejet sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov. DKS, ki je prav tako kot klubi član KZS, pa se je enostransko odločilo, da takšne odločitve ne bo spoštovalo ter zagrozilo z bojkotom sojenja tekem in s tem na neprimeren način postavilo pod vprašaj začetek državnih prvenstev. Na KZS in v klubih smo ogorčeni nad izsiljevanjem sodniške organizacije.

»Košarkarska zveza Slovenije podpira nadaljnje pogovore med klubi in sodniki, ne glede na to pa se morajo odločitve Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije spoštovati in izvajati tudi v praksi. Košarkarska zveza Slovenije se do nadaljnjega ne bo vmešavala v pogovore med klubi in sodniki, bo pa, če bo želja obojestranska, pri njih sodelovala. KZS ne bo pristala na napovedano izsiljevanje z nesojenjem tekem. Problem bo skušala rešiti v skladu s svojimi možnostmi in zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva,« je o perečem problemu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Predsedniki Združenj slovenskih košarkarskih lig in klubov (Kristijan Novak, predsednik Združenja Lige Nova KBM; Borut Kop, predsednik Združenja ženskih klubov; Bojan Gorjanc, predsednik Združenja 2. SKL za moške; Gašper Kromar, predsednik Združenja 3. in 4. SKL za moške), pa so povedali:

»Kot delavce v slovenski košarki in predstavnike posameznih lig, nas žalosti, da DKS zasleduje svoje cilje na račun mladih, s tem, da so zavrnili sodelovanje na mednarodnem turnirju. S tem delajo medvedjo uslugo tudi mednarodnemu ugledu Slovenije. Dejstvo je, da se sodniške takse niso znižale, znižali so se le potni stroški, ki so se uskladili po višini s stroški za zaposlene v gospodarstvu, sklep pa je bil sprejet na IO KZS, katerega član je tudi DKS, v skladu z veljavnimi pravili. Pozivamo vodilne pri DKS, da spoštujejo sprejete sklepe najvišjega izvršnega organa Košarkarske zveze Slovenije, katere člani so tudi sami.«


Sorodni prispevki:

Spor med klubi, KZS in sodniki privedel do bojkota

Share

Komentarji   

 
-2 #19 Stajerska 06:21 06-09-2017
Sudija je lopov!
Citat
 
 
+3 #18 Martin 23:14 05-09-2017
Ok, bom jaz sodil, saj bom dobil veliko več kot trenerji, ki se vsakodnevno ukvarjamo z otroki.
Citat
 
 
+1 #17 Bolje informiran 18:34 05-09-2017
Citati KZS nima prav:
Moje simpatije v temu sporu gredo k sodnikom. Njihovi argumenti so močnejši. Ne se dati nesposobnežem z KZS, ki niso v stanju nobenega spora rešiti na civiliziran način, temveč le ustvarjajo nove in nove spore. Vedno nastopajo z pozicije moči. Podobno ravnajo v primeru nadomestil za razvoj mladih igralcev, katere je novi Zakon o športu odpravil, ampak KZS ta zakon sploh ne upošteva in veselo nadaljuje z ropanjem mladih igralcev, oziroma njihovih staršev. Pravda za sodnike in mlade igralce!!!


Amen!
Citat
 
 
+13 #16 stroka 16:52 05-09-2017
ja madobca, bi bilo bolje, da se sodniki ukvarjajo z sojenjem, ne pa da mislijo, da so mali (veliki ) bogovi.
Citat
 
 
+22 #15 ljimonad 16:26 05-09-2017
me pa res zanima zakaj se bi morali klubi pogovarjati s sodniki, a ni kzs njihova krovna organizacija, a ne plačuje sodnikov kzs, a ne delegira sodnikov kzs, a ne delijo tehničnih za polnjenje blagajne sodniki na pritisk kzs? klubi so največji sponzor kzs-ja, od njega pa nimajo nič
Citat
 
 
-11 #14 mojster jaka 16:23 05-09-2017
Citati Neverjetno:
Sploh ne gre za skupno izjavo predstavnikov klubov in KZS!!! KZS je izjavo spisala sama!!! Zdruzenje prvoligaskih klubov se je od tega distanciralo!!!

očiten na kzs še vedno mislijo da združenja ni kot ga ni bilo dobro leto dni, oziroma je bilo brez vodstva in so erjavec and co delali kaj so hoteli.
Citat
 
 
+19 #13 O, sancta simplicitas! 16:13 05-09-2017
Zelo sem presenečen da se gospod Borut Kop in sodniki niso uspeli dogovoriti...
Citat
 
 
+18 #12 Sime 16:08 05-09-2017
Citati Razocaran nad KZS:
Da ne govorimo o tem, da KZS sodnikom, ki sodijo preko studentske napotnice ne nakazuje loceno kilometrine, ki bi morala biti neobdavcena. Ce bi nekdo narocil financno inspekcijo, jim ne bi bilo lahko...


Dvomim da bi država kaznovala tistega, ki plača več davka kot bi ga moral. :D
Citat
 
 
+19 #11 žoga21 14:23 05-09-2017
Citati Bogo:
Citati Poznavalec:
Citati Miha:
Sramota, kaj si dovoli KZS!
Ne pozabimo, da je sodniško združenje pod okriljem KZS, zato vidim, kot glavnega krivca za odpoved turnirja kadetinj, KZS in njenega predsednika g. Erjavca, ki tega sodniškemu združenju ni prepovedal oz. sam poiskal alernativno rešitev.
Zanimivo pa je tudi to, da predsednik Erjavec, nič ne postori , ker se ne spoštuje sklepov IO KZS.

Predlagam, da se takoj skliče izredna skupščina KZS z tremi točkami dnevnega reda:
1. nezaupnica predsedniku,
2. izvolitev novega predsednika,
3. sodniškemu združenju izreče sankcije za bojkotiranje sojenje na turnirju

Žal te moram razočarati, ker DKS ni član KZS ampak je njihova pogodbena stranka. Za spremembo pogodbe pa potrebuješ soglasje obeh strani a ne?

DKS je član KZS.


DKS je član KZS-ja...

Kar se pa tiče spora je pa neumno.. KZS kvasi svoje, DKS pa tudi svoje. Dejstvo je, da DKS ni pripravil predlog za nove, znižane cene, kot so bili to zmenjeni. Predloge so pripravili samo KZS. Ni bilo nobenih pogajanj, saj iz DKS ni bilo nobenih konkretnih predlogov in še na tem sestanku je bil prisoten samo en član DKS (ostali odsotni), tako da je bilo vedno glasovanje 13 za, 1 proti.
Citat
 
 
+19 #10 Cro 13:39 05-09-2017
Sodniki na Hrvaškem dobijo pol manj plačano in stroški tekme so tudi precej nižji. Krivi pa sta obe strani.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik