Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Na slovenskem turnirju najboljši Turki

V nedeljo se je v Rogaški Slatini končal prvi Rogaška Sportanzo Cup, mednarodni pripravljalni turnir, na katerem so tekmovali prvoligaški klubi iz Slovenije, Hrvaške in Turčije.

 

(foto: Jurij Kodrun)

Prvo mesto so osvojili Jure Balažič in ostali košarkarji turškega Gaziantepa, ki so v finalu s 84:82 ugnali gostiteljico Rogaško, tretje mesto pa je zasedla hrvaška Cedevita, ki je z 91:60 odpravila Petrol Olimpijo.

Najboljši strelec finala je bil ameriški branilec Sean Armand, ki je dosegel 27 točk, točko manj pa je zbral njegov soigralec na položaju krila in rojak Cameron Clark. Prva strelca Rogaške sta bila Leon Šantelj in Hrvat Ivan Batur, ki sta vknjižila po 17 točk.

Sezono državnega prvenstva bo aktualna državna in pokalna prvakinja Petrol Olimpija 7. oktobra odprla z domačo tekmo proti mestni tekmici Iliriji, državna podprvakinja Rogaška pa jo bo istega dne začela s prav tako domačim srečanjem proti Helios Sunsom.

1. Rogaška Sportanzo Cup, Rogaška Slatina:

Finale:

ROGAŠKA - GAZIANTEP 82:84 (18:23, 20:16, 18:17, 26:28)

Batur in Šantelj 17, Fon 15; Armand 27, Clark 26.

Podrobnejša statistika ni na voljo.

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Turnir smo odigrali bolje kot sem pričakoval, nasproti pa so nam stale vrhunske ekipe. Kljub veliki želji in borbi nismo uspeli ustaviti ameriškega tria v dresu Gaziantepa. Igralci so odlični, zagotovo nad nivojem, na katerem igramo mi. Tekma je bila kljub temu izenačena do konca, turška ekipa je imela več sreče, na koncu pa osvojila prvo mesto na tem turnirju. Zelo zadovoljen sem s prikazanim v teh dveh dneh."

Stefanos Dedas, trener Gaziantepa:

"Tekma je potekala tako kot sem pričakoval. Zagotovo smo ta trenutek kvalitetnejša ekipa kot Rogaška, a Slatničani so, tako kot vedno, stisnili in se s svojim načinom igre ter trdo obrambo, vrnili v igro. Upal sem, da bomo igrali bolje, toda turnir lahko vzamemo kot učno uro in se učimo na naših napakah."


Tekma za 3. mesto:

PETROL OLIMPIJA - CEDEVITA 60:91 (10:21, 18:18, 18:29, 14:23)

Battle 14, Oliver in Morgan 11; Musa 26, Nichols 21.

Podrobnejša statistika ni na voljo.

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Čestitam ekipi Cedevite za zasluženo zmago. Mi nismo bili pravi od prve do zadnje minute tekme, rezultat pa je zato tak, kakršen je. Ta tekma je bila za nas zelo dobra šola, pokazala nam je, kaj se zgodi, če v dvoboj ne gremo stoodstotno osredotočeni. Razočarani smo, a zagotovo je lekcija prišla ob pravem času, saj se lahko iz tega turnirja še veliko naučimo."

Jure Zdovc, trener Cedevite:

"Zagotovo sem več pričakoval od košarkarjev Olimpije. Imajo zelo dobro moštvo, mi pa smo zaigrali brez našega organizatorja igre. Nekoliko me je bilo strah, kako se bomo odzvali na to situacijo, a zagotovo je bil naš odziv boljši od mojih pričakovanj. Tekme, kot je bila sobotna z Rogaško, v državnem prvenstvu preprosto ne smemo izgubljati. Košarkarji so se na tekmi z Ljubljančani izkazali, če odštejem nekatere malenkosti, pa lahko rečem, da smo odigrali nad pričakovanji."


Sorodni prispevki:

Zdovc presenetljivo klonil proti Rogaški, njegov bivši pomočnik do zmage nad Olimpijo

Share

Komentarji   

 
0 #3 re 10:00 05-09-2017
Citati Samo:
-31 proti nekompletni Cedeviti :eek: :oops: Pa kaj je to fantje???Čeprav sedaj peljete na kerozin (Petrol), zgleda, da bo Lisac imel "polhne roke" dela, da vas spravi v red.


Haaha res je imaš prav najprej bo pa Okorn odletel glede na prikazano bo dobil kol v rit
Citat
 
 
+8 #2 Samo 15:23 04-09-2017
-31 proti nekompletni Cedeviti :eek: :oops: Pa kaj je to fantje???Čeprav sedaj peljete na kerozin (Petrol), zgleda, da bo Lisac imel "polhne roke" dela, da vas spravi v red.
Citat
 
 
+12 #1 Zippo 11:43 04-09-2017
Če ne bi šlo za Rogaško, bi rekel, presenečenje turnirja. A tudi v novi sezoni bo Slatna-Slatna. T.r obe tekmi brez Đuranovića, a vseeno vedno v igri za zmago. Publika je že v soboto začutila pravo "kemijo". Nedelja jo je samo potrdila. Čestitke in gremo Slatna!!!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik