Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Luka Dončić: "Kakovost moštva se pokaže v najtežjih trenutkih"

Moška članska reprezentanca je po treh tekmah na evropskem prvenstvu še zmeraj neporažena. Po zmagi nad Grčijo, njenem največjem skalpu doslej, so pred zbrane medije stopili selektor Igor Kokoškov, kapetan Goran Dragić in najkoristnejši igralec in prvi strelec tekme Luka Dončić.

(foto: FIBA)

»Za nas ima ta zmaga še posebno težo, saj smo jo dosegli po zelo kratkem počitku. Morali smo se je lotiti s svežimi nogami in veliko energije, kajti Grčija ima zelo kakovostno in izkušeno ekipo, ki zna kaznovati napake. Še zlasti je nevarna pod obročema, kjer smo se dobro borili, a bili še vedno premalo agresivni in učinkoviti. V skoku so nam naredili veliko škode, a na koncu so praktično vsi igralci prispevali svoj delež k zasluženi in tako želeni zmagi. Moramo jo čim prej pozabiti, saj nas v zelo kratkem času čakajo nove preizkušnje, ki se jih moramo lotiti maksimalno zbrano,« je po tretji zaporedni zmagi povedal selektor Igor Kokoškov.

S popolnim izkupičkom optimistično gledata naprej tudi njegova varovanca Goran Dragić in Luka Dončić, ki sta hitro prevzela vajeti igre v svoje roke in sta pričakovano najkoristnejša igralca slovenske izbrane vrste.

»Za nami je zelo težka in napeta tekma. Vedeli smo, da bodo Grki po porazu proti Franciji šli na vse ali nič, a hkrati smo se zavedali, da imajo precej starejšo ekipo kot mi. Tudi ko so oni povedli za osem točk, smo ostali mirni. Igrali smo svojo košarko in na koncu zasluženo zmagali. Iz tekme v tekmo imamo več razpoloženih igralcev, tokrat sta bila odlična Luka in Klemen, tako da lahko z optimizmom zremo v prihodnost,« je dejal Dragić, Dončić pa je dodal:

»Vsi vemo, kako močna je reprezentanca Grčije, zato ima ta zmaga visoko vrednost. Še posebej me veseli, da smo po slabi tretji četrtini ostali trdno povezani, da ni vsak začel igrati po svoje, temveč da smo obrnili rezultat z ekipno igro. Kakovost moštva se pokaže v najtežjih trenutkih in mi smo še enkrat več pokazali, da smo prava, homogena ekipa. To je zagotovo največja moč Slovenije.«

Sorodni prispevki:

Slovenija do tretje zaporedne zmage

VIDEO: Najboljše poteze prvih treh dni EP 2017

Share

Dodaj komentar

Iskalnik