Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Izbranci Igorja Kokoškova po tretjo zmago

Slovenska reprezentanca nima časa za počitek. Po četrtkovem začetku evropskega prvenstva bo danes v Helsinkih nastopila že na svoji tretji tekmi v skupini A, kjer je njena naslednja nasprotnica izbrana vrsta Grčije.

(foto: FIBA)

Na svojih uvodnih dveh tekmah so slovenski košarkarji vknjižili dve zmagi, grški košarkarji pa zmago in poraz. Slovenija je premagala Poljsko (90:81) in Finsko (81:78), Grčija pa je odpravila Islandijo (90:61) in izgubila proti Franciji (87:95).

Grki so drugi kradljivci žog (povprečno 11 pridobljenih žog; Slovenci tretji z 10 pridobljenimi žogami), tretji strelci (88 točk; Slovenci šesti s 85 točkami), četrti podajalci (20 podaj; Slovenci deseti z 18 podajami) in šesti skakalci (38 skokov; Slovenci peti z 39 skoki) evropskega prvenstva.

Slovenska in grška izbrana vrsta sta se doslej pomerili šestnajstkrat. Doslej so bili bolj uspešni Grki, ki so slavili desetkrat. Zmagali so tudi na zadnjem medsebojnem srečanju, leta 2015 v skupinskem delu evropskega prvenstva, ko so bili boljši s 83:72.

Najkoristnejši igralec Grčije je 25-letni in 201 cm visoki krilni igralec Thanasis Antetokounmpo, ki na tekmo dosega 10,5 točke, 5 skokov, 2 blokadi ter 1,5 podaje in pridobljene žoge.

Najbolj učinkovit igralec Slovenije je organizator igre Goran Dragić, ki na srečanje beleži 29,5 točke, 4,5 podaje, 3 skoke in 2 pridobljeni žogi.

Evropsko prvenstvo za člane, Helsinki:

3. kolo skupine A:

Nedelja, 3. september, ob 15.30:

SLOVENIJA - GRČIJA

Jaka Lakovič, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Pričakujem zelo težko tekmo, saj je Grčija vrhunska ekipa, ki igra zelo fizično v obrambi in potrpežljivo v napadu. V vsakem napadu iščejo najboljšo rešitev. Ekipa je nekoliko pomlajena, a vseeno zelo izkušena. Grški košarkarji igrajo v najboljših evropskih klubih. Tudi mi imamo svoje adute. Poskušali bomo vzpostaviti naš ritem igre in priti v situacijo, da tekmo dobimo."


Sorodni prispevki:

VIDEO: Najboljše poteze prvih treh dni EP 2017

"Pokazali smo, da smo prava ekipa"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik