Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Zdovc presenetljivo klonil proti Rogaški, njegov bivši pomočnik do zmage nad Olimpijo

V Rogaški Slatini ta konec tedna poteka prvi Rogaška Sportanzo Cup, mednarodni pripravljalni turnir, na katerem sodelujejo članska moštva Rogaške, Petrol Olimpije, Cedevite in Gaziantepa.

(foto: Jurij Kodrun)

V soboto so se sprva pomerili Slatinčani in Hrvati ter Ljubljančani in Turki, ki jih vodi nekdanji pomožni trener slovenske reprezentance Stefanos Dedas, v današnji finale pa so se prebili gostitelji ter Jure Balažič in njegovi soigralci.

Rogaška je namreč povsem presenetila Cedevito in jo po zaslugi odlične igre v zadnji četrtini (26:14) ugnala s 77:72, Petrol Olimpija pa je bila v rednem delu tekme povsem izenačena z Gaziantepom, v podaljšku pa mu je nato morala priznati premoč (101:106).

Pri Slatinčanih sta bila najboljša strelca povratnik Mitja Nikolić in novinec Ivan Batur (oba po 19 točk), pri Ljubljančanih pa je največ točk prispeval novinec Talor Battle (21 točk).

Danes se bosta v športni dvorani Rogaška Slatina odigrali še tekmi za tretje in prvo mesto. Petrol Olimpija in Cedevita se bosta pomerila ob 18. uri, Rogaška in Gaziantep pa ob 20.30 uri.

1. Rogaška Sportanzo Cup, Rogaška Slatina:

Polfinale:

Sobota, 2. september:

ROGAŠKA - CEDEVITA 77:72 (17:22, 12:20, 22:16, 26:14)

Nikolić in Batur 19, Kosič 14; Nichols 20, Bajo 15, Stipanović 14.

Podrobnejša statistika ni na voljo.

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Na prvi pogled je to velika zmaga proti veliki Cedeviti. Kljub uspehu, ostajamo na realnih tleh. Zavedamo se, da so Zagrebčani igrali brez nekaterih ključnih igralcev, zato so bili v glavni vlogi predvsem njihovi mladi igralci. Tudi mi smo preizkušali Rashuna Davisa, treningom se je priključil v petek, in Ivana Baturja, ki se je moštvu pridružil v sredo. Naša igra ni bila ravno bleščeča, kljub temu pa so igralci v drugem polčasu pokazali veliko željo po zmagi. Čestitke košarkarjem za zmago nad zdesetkano ekipo Cedevite, najlepša hvala pa tudi vsem navijačem, ki so nas prišli podpreti v tako velikem številu."

Jure Zdovc, glavni Cedevite:

"Za nami je zelo prijetna, a hkrati težka tekma, ki sem jo tudi pričakoval. Mi smo zaigrali v zelo okrnjeni zasedbi. Ekipo Rogaške poznam, vem, da je moštvo Damjana Novakovića vedno nevarno na domačem parketu v Rogaški Slatini. Moji igralci so bili malenkost utrujeni, prav tako pa sem na parketu napravil nekaj menjav, s tem pa so Slatničani ujeli ritem, mi pa nismo več našli rešitve in odgovora na njihovo igro. Kljub porazu nisem nezadovoljen, saj so mladi košarkarji pokazali, da lahko v bližnji prihodnosti računam na njih. Prvič sem preizkusil tudi Američana Kevina Murphyja, čeprav tega nisem imel v načrtu, saj še ne pozna sistema igre. Kljub porazu, ni bilo vse tako slabo, kot morda izgleda na prvi pogled."

PETROL OLIMPIJA - GAZIANTEP 101:106 (27:21, 15:26, 23:18, 27:27, 9:14)

Battle 21, Hrovat in Morgan 17; Clark 28, Ginko 23.

Podrobnejša statistika ni na voljo.

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Čestitke košarkarjem Gaziantepa za zmago. Vsaka tekma v tem časovnem obdobju prinese neke določene odgovore. Z nekaterimi zadevami, ki smo jih videli na parketu, sem zelo zadovoljen, je pa tudi nekaj neumnosti, ki jih bo potrebno čim hitreje odpraviti, da nas ne bodo stale večje škode na tekmah, ko bo šlo zares."

Stefanos Dedas, trener Gaziantepa:

"Tekma je potekala povsem po mojih pričakovanjih. Zavedamo se, da Olimpija morda nima najbolj vrhunskih igralcev, kljub temu pa igrajo zelo organizirano. Vidi se, da pridno trenirajo in so pripravljeni na vse preizkuse, ki so pred njimi. Na začetku tekme smo povedli in nadzorovali potek tekme, zaradi naše rotacije pa je ritem igre potem nekoliko padel. Napredovati moramo, predvsem v igri v obrambi. Čestitke ekipi Olimpije za zelo dobro igro."


Nedelja, 3. september:

Tekma za 3. mesto:

CEDEVITA - PETROL OLIMPIJA (18.00)

Finale:

ROGAŠKA - GAZIANTEP (20.30)


Sorodni prispevki:

Zlatorog ugnal Krko, Olimpija do remija

Državni podprvaki dokončno sestavili ekipo

Rogaška močnejša za občasnega slovenskega reprezentanta

Olimpija pripeljala tretjo tujo okrepitev

Jure Balažič postaja pravi Turek

Share

Komentarji   

 
0 #1 Lj 11:11 03-09-2017
Zdovc samo isce izgovore tako kot vedno. Za taksno ekipo Cedevite je vsaka tekma pomembna, kar se pa tice Okorna to sezono nima vec zupancica da mu krije hrbet
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik